ΤΟΠΙΚΑ

Στο Συμβούλιο Βόλου τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί»

στο-συμβούλιο-βόλου-τα-ακίνητα-που-βγα-747119

Επερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τα 450 ακίνητα του δημοσίου μεταξύ των οποίων και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που βγαίνουν στο «σφυρί» στον Δήμο Βόλου, θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας.

Οπως αναφέρει στην επερώτησή του, «η Κυβέρνηση μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα 447 ακίνητα ανήκουν στον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου.

Με την από 13-12-2014 επερώτησή μου προς το δημοτικό Συμβούλιο εφιστούσα τη προσοχή της Δημοτικής Αρχής μπροστά στον κίνδυνο τότε της κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου που θεωρούσε Δημόσια μέρος της Δημοτικής περιουσίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντένιας ρωτά τη δημοτική αρχή αν θα προβεί άμεσα σε ταυτοποίηση όλων των Κ.Α.Ε.Κ των παραχωρούμενων στο Ε.Ε.ΣΥ.Π εκτάσεων του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να ελέγξει το σύννομο της δημόσιας κατοχής και να πραγματοποιήσει όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου