ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις

σεμινάριο-για-τις-πρώτες-βοήθειες-σε-ε-747166

Σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις» διοργανώνουν από κοινού η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και η Τοπική Ομάδα Υγείας Αγριάς, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Βόλου, σε όλα τα μέλη της Ομάδος και το ευρύ κοινό της πόλης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και επίδειξη με προπλάσματα και ειδικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει μαζί με τους ειδικούς στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τραύματα, πνιγμονή, θέση ανάνηψης, κλήση των υπηρεσιών υγείας κ.λ.π.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν ο Διοικητής του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, γιατροί και νοσηλευτές.

Το πρώτο τετράωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 18.00 – 21.00, στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Οσία Παρασκευή, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Το επόμενο τετράωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, 18.00 – 21.00, στον ίδιο χώρο, ενώ έπονται και άλλα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977706219.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και είναι δωρεάν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αριθμημένη βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΑΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου