ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες για κλοπές & απάτες στον Βόλο & τη Θεσσαλία

χειροπέδες-για-κλοπές-απάτες-στον-βό-747607

Πολυμελής εγκληματική ομάδα Ρομά που διέπραττε ληστείες, απάτες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος, εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ταυτοποιήθηκαν δεκατέσσερις δράστες μεταξύ των οποίων και ένας 25χρονος που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Πρόκειται για Ρομά κατοίκους Ημαθίας, Αττικής και Λάρισας ηλικίας από 21 έως και 61 ετών.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και 41 περιπτώσεις κλοπής και απάτης τετελεσμένες και σε απόπειρα με τη συνολική αξία των αντικειμένων, χρηματικών ποσών και των κοσμημάτων που εκλάπησαν να υπερβαίνουν τις 130.000 ευρώ.

Από αυτές μία απάτη και δύο κλοπές σημειώθηκαν στο Ριζόμυλο, τη Νέα Ιωνία και τον Βόλο το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2017.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2017 ακόμη, οι δράστες είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι κατά κύριο λόγο υπαλλήλους – τεχνικούς της ΔΕΗ, αλλά και υπαλλήλους τηλεφωνικής εταιρείας, λογιστές, αστυνομικούς. Άλλοτε επικαλούνται την επιστροφή φόρου, άλλοτε την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να «εισβάλλουν» στα σπίτια – στόχους και να δράσουν ανενόχλητοι.

Στον Βόλο και τη Μαγνησία οι δράστες παρουσιάστηκαν σαν ασφαλιστές αυτοκινήτων.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα στον Ριζόμυλο και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ λέγοντας ότι ενεργούσαν κατ’ εντολή του γιού της και ότι χρειάζονταν τα χρήματα για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Με παρόμοιο τρόπο οι Ρομά «εισέβαλαν» και σε άλλα δύο σπίτια στη Νέα Ιωνία και τον Βόλο και πέτυχαν να αρπάξουν από δύο ηλικιωμένους, μία γυναίκα και έναν άνδρα, το ποσό των 200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και για τις τρεις περιπτώσεις οι παθόντες έχουν αναγνωρίσει τους δράστες.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε την Παρασκευή το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας μετά
από τη σύλληψη του 25χρονου δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος δύο γυναικών, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Συνολικά εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας, από τον Ιανουάριο του 2017, διέπραξαν μία ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες, καθώς και 6 περιπτώσεις απόπειρας κλοπής και απάτης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της απάτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων. Η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Λάρισας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου