ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: Αδιευκρίνιστη η προέλευση της οσμής

κ-αγοραστός-αδιευκρίνιστη-η-προέλευσ-747999

Αδιευκρίνιστη είναι σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η πηγή προέλευσης του καμένου πλαστικού που σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται να κατακλύζει την πόλη του Βόλου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε δηλώσεις του χθες από τον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απάντησε ερωτηθείς σχετικά ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί η οσμή.

«Εμείς έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα. Ελέγχους κάνουμε, έχουμε συνεργαστεί και με τον «Δημόκριτο» για επιπλέον ελέγχους, έχουμε χρηματοδοτήσει επιδημιολογικές μελέτες, δημιουργούμε το ΚΕΠΠΕ που ελέγχει, αλλά σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας η οσμή δεν μπορεί να ερμηνευθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για ελέγχους και το πρωί και το βράδυ προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. «Βέβαια όλοι μπορούν να σκέπτονται από πού προέρχεται αυτή η οσμή, όμως δεν μπορείς να την αποδώσεις κάπου», επανέλαβε τονίζοντας ότι: «Αυτοί που καταγγέλλουν και σωστά καταγγέλλουν, όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη».

Αντίθετα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει την ευθύνη, είπε, όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν. «Βγήκαμε μπροστά όπως στο θέμα και της ΑΓΕΤ. Μπορεί πολλοί να μιλούσαν, να υπήρξαν πολλά λόγια, αλλά λόγο ένας είχε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που βγήκε πολύ μπροστά με πολλούς κινδύνους. Το κάναμε επειδή το πιστεύουμε. Και τώρα βγαίνουμε μπροστά, αλλά θέλουμε να έχουμε στοιχεία και αποδείξεις», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες έχουν πάρει εντολή να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο ανίχνευσης της πηγής προέλευσης της οσμής, αλλά και να διεξάγουν περισσότερους ελέγχους.

Οι υπηρεσίες θα διενεργήσουν περισσότερους ελέγχους αν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού. Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι πολλοί υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται αλλά η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει καμία δυνατότητα για να κάνει προσλήψεις.

«Δεν ανανεώνεται το προσωπικό με νέες ειδικότητες με ανθρώπους με περισσότερα προσόντα και με σύγχρονες αντιλήψεις και εργαλεία. Αλλά το προσωπικό που έχουμε είναι πολύ καλό. Παρόλα αυτά διεκδικήσαμε στην τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξανδρο Χαρίτση να δοθούν στην Περιφέρεια οι κατάλληλοι ανθρώπινοι και χρηματικοί πόροι», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου