ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική προσφορά των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Βόλου στα παιδιά του Ορφανοτροφείου

σημαντική-προσφορά-των-μαθητών-του-4ου-748709

Το 4ο ΓΕΛ Βόλου συμμετέχει και φέτος σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα “Young Entrepreneurs- Learning by Experience” (Νεανική επιχειρηματικότητα, μαθαίνοντας μέσα από την εμπειρία) με τις χώρες της Πορτογαλίας, Βελγίου, Εσθονίας και Λετονίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη καθηγητών και μαθητών στην Πορτογαλία το διάστημα από 30/9 έως 9/10/2018.

Στις δράσεις του προγράμματος προβλέπονται επισκέψεις σε χώρους που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα αλλά παράλληλα και δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής ενσωμάτωσης βοήθειας και συνεργασίας με φορείς που στηρίζουν ομάδες ανθρώπων με διάφορα προβλήματα.

Στο πλαίσιο μιας παρόμοιας δράσης και λαμβάνοντας υπόψη την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις ανάγκες των μαθητών που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, μαθητές και καθηγητές του προγράμματος αξιοποίησαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, αγοράζοντας σχολικές τσάντες και σχολικά είδη. Έτσι επισκέφτηκαν το Ορφανοτροφείο του Βόλου, παρέδωσαν τα είδη που είχαν αγοραστεί, περιηγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Την παραπάνω εμπειρία τους θα μοιραστούν με τους άλλους Ευρωπαίους μαθητές στην επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα οργανώσουν περαιτέρω δράσεις ώστε το σχολείο, πέρα από φορέα γνώσης, να αποτελεί έναν χώρο δημιουργικής σκέψης και δράσης με κοινωνική προσφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου