ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Σύντομα ξεκινά η κατασκευή νέου αγωγού λυμάτων στη Λαρίσης

δευαμβ-σύντομα-ξεκινά-η-κατασκευή-νέο-748966

Με αφορμή την βλάβη του καταθλιπτικού αγωγού, μεταφοράς των λυμάτων στην οδό Λαρίσης από το κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σημειώνονται τα εξής:

“Ο συγκεκριμένος αγωγός κατασκευάστηκε το 1985, στο πλαίσιο της κατασκευής των έργων αποχέτευσης από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αποτελείται από 5μετρα στελέχη αμιαντοτσιμέντου, τα οποία είναι πρακτικά άφθαρτα, ενώ οι αλλαγές κατεύθυνσης εξασφαλίζονται με ειδικά τεμάχια από σιδηροσωλήνα, τα οποία υπόκεινται σε διάβρωση. Οι βλάβες που εμφανίζει ο αγωγός αφορούν στη διάβρωση των ειδικών τεμαχίων. Κατανοητό είναι ότι για την επισκευή της κατά περίπτωση βλάβης, χρειάζεται η διακοπή λειτουργίας του αγωγού, η εκκένωσή του ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι επισκευές γίνονται σε πλήρη συμφωνία με τους περιβαλλοντικούς όρους. Δηλαδή με την διάθεση του λύματος στη θάλασσα, σε σημείο που δεν επιδρά στην αλλοίωση των ποικίλων χρήσεων του Παγασητικού από τους πολίτες και δεν επιβαρύνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το θαλάσσιο περιβάλλον όπως κατ επανάληψη έχει αποδειχθεί. Καθώς επίσης και με πλήρη και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και του κοινού.

Με δεδομένη την κατάσταση του αγωγού και την αντικειμενική ενόχληση από την πυκνότητα των βλαβών, καθώς ο αγωγός έχει πλέον «ενηλικιωθεί», η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε μελέτη κατασκευής νέου αγωγού, από ελατό χυτοσίδηρο, υλικό το οποίο έχει αντοχή στο χρόνο υπέρ των εκατό ετών. Το έργο δημοπρατήθηκε, ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση ύψους 1.200.000 €, έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και έχουν παραγγελθεί οι σωλήνες, των οποίων η άφιξη προσδιορίζεται τον 12ο του τρέχοντος έτους. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, θα καταργηθεί η όποια πιθανότητα βλάβης. Σημειώνουμε επιπλέον ότι το συγκεκριμένο έργο, δεν θα επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τους πολίτες, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου