ΤΟΠΙΚΑ

«Κλείδωσε» η εκ νέου στήριξη της ΝΔ στον Κ. Αγοραστό

κλείδωσε-η-εκ-νέου-στήριξη-της-νδ-στο-749089

Την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού αποφάσισε η Νέα Δημοκρατία. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες από την Πειραιώς, ωστόσο από χθες ο αθηναϊκός Τύπος και τα ενημερωτικά site αναφέρονται αναλυτικά στις αποφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που θεωρείται πολιτικό βαρόμετρο για όλη την Ελλάδα.

Έτσι, στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούνται σίγουρες οι υποψηφιότητες του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της Ενωσης Περιφερειών Κων. Αγοραστού και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Οι δύο νυν περιφερειάρχες θεωρείται ότι έχουν πραγματοποιήσει σημαντικό έργο στις περιοχές τους και η επανεκλογή τους συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες» δήλωναν πηγές της Πειραιώς στο iefimerida.gr.

O ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, με τον οποίο επικοινώνησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, βρισκόταν στον δρόμο της επιστροφής από Βρυξέλλες προς Λάρισα, αν και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, ωστόσο αναμένεται να αναφερθεί συνολικά στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών τις επόμενες μέρες, αφού επιθυμεί να το συνδυάσει με τις αλλαγές αντιπεριφερειαρχών, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι προγραμματίζει δομικό ανασχηματισμό.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες Περιφέρειες, στήριξη αναμένεται να δοθεί επίσης στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Μάλιστα, μετά την άμεση αντίδραση της Πειραιώς με πειθαρχικά μέτρα απέναντι σε στελέχη της ΝΔ που ετοιμάζονταν να στηρίξουν άλλη υποψηφιότητα στην Ήπειρο, το κλίμα έχει εξομαλυνθεί.

Eξάλλου στην Περιφέρεια Αττικής το προβάδισμα έχει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την ίδια Περιφέρεια, εκτός του Δήμου της Αθήνας, έχει επιδείξει ενδιαφέρον και ο Γιώργος Πατούλης, χωρίς όμως να συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες.

Ακόμη στην Πελοπόννησο, φέρεται να «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στο Νότιο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε εκλεγεί με τη ΝΔ και αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο Ιόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη θα είναι ο γεωπόνος Κώστας Καρβούνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις περιφερειακές εκλογές καθώς θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μάχη είναι και πολιτική.

«Στόχος είναι η νίκη σε όλες τις Περιφέρειες, ακόμα και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, υπάρχουν στελέχη που υποστηρίζουν ότι είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί» σύμφωνα με το iefimerida.

Οι επίσημες ανακοινώσεις πάντως αναμένονται το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις ώστε να «κλειδώσουν» τα ονόματα και στις υπόλοιπες Περιφέρειες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου