ΤΟΠΙΚΑ

«Καλπάζουν» οι φλωρεντίνες Σέσκλου

καλπάζουν-οι-φλωρεντίνες-σέσκλου-749109

Το τηλέφωνο στο γνωστό πλέον εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του Ν. Μπέκου στην πλατεία του Σέσκλου, χτυπά ασταμάτητα. Οι απολαυστικές φλωρεντίνες, που ξετρέλαναν τον Πούτιν, όπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε ειδικό αφιέρωμα τον Μάιο του 2016, έχουν γίνει το must γλυκό, όχι μόνο για πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και για τα Βαλκάνια. Η πρόταση από Ρουμάνους επενδυτές, για τη δημιουργία μίας αλυσίδας εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής που θα φτιάχνουν αποκλειστικά και μόνο τις φλωρεντίνες του Ν. Μπέκου, σε συνδυασμό με τη διεθνή προβολή που έτυχε το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που ξετρελάθηκε με τις συγκεκριμένες φλωρεντίνες, όταν τις δοκίμασε για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος, έχουν μεγιστοποιήσει τις παραγγελίες του τοπικού εργαστηρίου.

Στα δε Βαλκάνια και ειδικότερα σε Ρουμανία και Σερβία, οι φλωρεντίνες γίνονται ανάρπαστες.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες αρχιμανδρίτες από τη Σερβία, μοναχοί από τη Ρουμανία και ο δήμαρχος μίας ρουμανικής πόλης, με αφορμή την επίσκεψή τους στον Βόλο για το 1ο διαβαλκανικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που έγινε με πρωτοβουλία της IMΔ, έχοντας ακούσει τόσα πολλά για το συγκεκριμένο τοπικό εργαστήριο, μετέβησαν στο Σέσκλο. Γνώρισαν από κοντά τον κ. Νίκο Μπέκο και τους συνεργάτες του και φυσικά δεν παρέλειψαν όχι μόνο να δοκιμάσουν τις πεντανόστιμες φλωρεντίνες, αλλά και να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες τις οποίες πήραν φεύγοντας για Ρουμανία και Σερβία.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί η νοστιμιά των γλυκών μας έχει πλέον ταξιδέψει εκτός συνόρων» είπε με υπερηφάνεια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος ο κ. Νίκος Μπέκος. Οι παραγγελίες πλέον πέφτουν «βροχή» από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Υπό συζήτηση η πρόταση Ρουμάνων επενδυτών

Να σημειωθεί, όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πάλι, ο ιδιοκτήτης του γνωστού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής από το Σέσκλο, έχει δεχτεί από Ρουμάνους επενδυτές, πρόταση για αποκλειστική συνεργασία για τη δημιουργία αλυσίδας ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία «Ν. Μπέκος», που θα τροφοδοτούν το καταναλωτικό κοινό της γείτονος χώρας αποκλειστικά με φλωρεντίνες.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε οικογενειακό επίπεδο, όπως λέει ο ίδιος ο Νίκος Μπέκος αναφερόμενος στον αδερφό του Γιώργο, αφού πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι πριν γίνει το επόμενο βήμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου