ΤΟΠΙΚΑ

Βραδινή ποδηλατάδα στον Βόλο

βραδινή-ποδηλατάδα-στον-βόλο-749462

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Βόλου με πλήθος εκδηλώσεων.

Πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος έχει καθιερωθεί και λειτουργεί ανελλιπώς από το 2002. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, συμμετέχουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η πολυτροπικότητα. Η πολυτροπικότητα προωθεί τη χρήση και τον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων μεταφοράς για αστικές μετακινήσεις, τόσο επιβατών όσο και εμπορευμάτων. Ο συνδυασμός διαφορετικών τρόπων μεταφοράς έχει ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση των οφελών τους για τους επιβάτες: κόστος, ταχύτητα, ευελιξία, άνεση, αξιοπιστία κ.λπ. Επίσης, έχει οφέλη για την κοινωνία, όπως μείωση της ρύπανσης και της συμφόρησης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας.

Στο πλαίσιο της διαφύλαξης των αρχών της Βιώσιμης Κινητικότητας, καθώς και προώθησης της πολυτροπικότητας στις μετακινήσεις, ο Δήμος Βόλου με την αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, την Αντιδημαρχία Τ.Υ., Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας, το Συμβούλιο της Δ.Κ. Βόλου, την Αντιδημαρχία Παιδείας και την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, αναλαμβάνει την διοργάνωση μίας σειράς δράσεων διάχυσης της πληροφόρησης και αφύπνισης των χρηστών του αστικού και περιαστικού χώρου. Την εκδήλωση υποστηρίζει ενεργά το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σήμερα, Πέμπτη στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί η «κλασική» πλέον βραδινή ποδηλατοδρομία με αφετηρία τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και κλήρωση ενός ποδηλάτου, ενώ μεθαύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, με αφετηρία τον

σταθμό των Λεχωνίων, θα πραγματοποιηθεί βόλτα στο όμορφο Πήλιο με το παραδοσιακό τρενάκι.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική εκδήλωση για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία και σημείο συνάντησης το «Άγαλμα» της κεντρικής παραλίας του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων θα υλοποιηθούν:

– Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

– Διαγωνισμοί ζωγραφικής.

– Μίνι ποδηλατικός γύρος.

– Συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης.

– Πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια.

– Μικρή διαδρομή με πλήρως προσβάσιμο λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για 3 καινούργια ποδήλατα.

Παράλληλα, θα χορηγηθούν μπαλόνια, αναψυκτικά και σνακ στα μικρά παιδιά.

Στις δράσεις συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση και Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας συστήνεται ο περιορισμός στη χρήση αυτοκινήτων Ι.Χ. και ενθαρρύνεται η χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και ειδικότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, κτίριο Σπίρερ, Μικρασιατών 81, στο τηλέφωνο 24213 – 56875 (κ. Μαίρη Θεοδώρου), ή μέσω e-mail στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου