ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση δύο ετών σε Βολιώτη για εμπρησμό βάρκας

φυλάκιση-δύο-ετών-σε-βολιώτη-για-εμπρη-749467

Εβαλε φωτιά σε βάρκα επειδή ο ιδιοκτήτης της του όφειλε χρήματα. Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015 και ο ιδιοκτήτης της βάρκας που καταστράφηκε απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση. «Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να έχει λόγο για να μου βάλει φωτιά», είπε εξεταζόμενος στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο παθών.

Εντούτοις, απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος διέψευσε κάθε συμμετοχή του στον εμπρησμό για τον οποίο είπε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο παθών τού είχε επιστρέψει ποσό ύψους 3.800 ευρώ από συνολική οφειλή ύψους 4.000 ευρώ. «Για 200 ευρώ δεν θα έκανα ποτέ μία τέτοια ενέργεια», πρόσθεσε απολογούμενος στο Δικαστήριο.

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος δεν έγινε πιστευτός από το Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου