ΤΟΠΙΚΑ

«Η οικονομική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Τσαλαπάτα

η-οικονομική-ανασυγκρότηση-της-μαγν-749612

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30-12:30), το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η οικονομική ανασυγκρότηση της Μαγνησίας», για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Με αφορμή την επιτυχημένη έκθεση«Η οικονομική ανασυγκρότηση του νομού Μαγνησίας, 1945-1967»,που παρουσιάζεταιστο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας σε συνεργασία με τα Γ.Α.Κ.-Αρχεία Ν. Μαγνησίας, σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στόχος του εκπαιδευτικού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ανάπτυξη του Νομού Μαγνησίας την περίοδο της οικονομικής ανασυγκρότησης, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επιχειρήθηκε μέσω ειδικών προγραμμάτων και της δράσης κρατικών φορέων που επιδίωκαν τη συνολική επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση των μονάδων βασικών κλάδων της παραγωγής του νομού και συνδυάζεται με την περιοδική έκθεση αρχειακού υλικού, στον χώρο που περιτρέχει την κάμινο Hoffman. Αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο σημαντικό θέμα της προστασίας της βιομηχανικής κληρονομιάς, στη γνωριμία με την παραγωγική ιστορία, ενώ ταυτόχρονα τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες ανακαλύπτοντας πτυχές της τοπικής ιστορίας, σε μια δράση ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου