ΤΟΠΙΚΑ

Αντιφασιστική πορεία σήμερα στον Βόλο

αντιφασιστική-πορεία-σήμερα-στον-βόλ-750321

Αντιφασιστική πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Φύσσα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας τονίζει ότι «η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Φύσσα έχει ιδιαίτερη σημασία και για την πόλη του Βόλου, αλλά και για ολόκληρο το νομό Μαγνησίας. Έρχεται σε ένα κλίμα που ο «επιχειρηματίας» δήμαρχος της πόλης, «κύριος» Μπέος, δεν αρκέστηκε στην παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά επιστράτευσε και μπράβους της νύχτας για να διασφαλίσει την κίνηση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό. Πρόκειται για μια φασιστικής εμπνεύσεως πρακτική βγαλμένη από αντίστοιχες του ’63, του ’91 και του ’98. Αυτό το γεγονός δεν μας δημιουργεί καμία εντύπωση γιατί πολύ απλά δεν ξεχνούμε το σφιχταγκάλιασμα Μπέου-Ηλιόπουλου πριν από δύο χρόνια.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Να επιβάλλουμε με τους μαζικούς αγώνες ότι οι φασίστες θα πάνε φυλακή (η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική ευθεία) και ότι τα σύνορα και οι πόλεις θα ανοίξουν για μετανάστες και πρόσφυγες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου