ΤΟΠΙΚΑ

Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου η νέα τοιχογραφία της Urbanact

στο-3ο-γυμνάσιο-βόλου-η-νέα-τοιχογραφία-750577

H Urbanact υλοποιεί μια νέα τοιχογραφία στα πλαίσια του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών “City Call vol2”.

Προσκεκλημένος καλλιτέχνης αυτή τη φορά είναι ο Nicolas Sanchez (aka AlfAlfA), ο οποίος έρχεται από την μακρινή Ουρουγουάη. Γεννημένος το 1983 στη Μέριδα της Βενεζουέλας σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Μοντεβιδέο και από το 2008 εστιάζει το ενδιαφέρον του στην Urban-street art. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ και προγράμματα τοιχογραφιών και αναθέσεις έργων ανά τον κόσμο, ενώ για το 2018 έχει ήδη επισκεφτεί την Κίνα, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Καναδά.

Το έργο του βασίζεται στη διερεύνηση της φαντασίας ως καταφύγιο στη μυθολογία και στην ανάκτηση των τοπικών μύθων και παραδόσεων. Η ελληνική μυθολογία είναι η αγαπημένη του πηγή γνώσης και “ανατροφοδότησης”.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για την Ομάδα που φιλοξενεί για πρώτη φορά έργο του στην Ελλάδα και στην πόλη του Βόλου, με μια τοιχογραφία η οποία υλοποιείται στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Η θεματική είναι εμπνευσμένη από την παράδοση του τόπου μας.

Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν ζωντανά την εξέλιξη του έργου και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη, ενώ οπτικό υλικό από τη εξέλιξη του έργου θα είναι αναρτημένο στις σελίδες: facebook.com/urbanact.gr, acebook.com/zografizontasxolikaktiria

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και Αντιδημαρχία Παιδείας), τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου Βόλου και υποστηρίζεται από τις εταιρείες:

Flame (graffiti spray), Posca, Meraki Cafe, Σβώλος, Noodle’s, Χωριάτικο, Lemon bar, Ζησιμόπουλος, Φιλομήλα, Χαλέβα, Λαγαράς-Γερανοί, Τζίκας Πέτρος/Σκαλωσιές, Aerial.gr, ISupportStreetart και Lifo.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου