ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα αύριο στον Βόλο από συλλογικότητες

πορεία-μνήμης-για-τον-παύλο-φύσσα-αύρι-751103

Πορεία διοργανώνεται στο κέντρο του Βόλου αύριο Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18.00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Πέντε χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τους ναζί στην Ελλάδα, αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την άνοδο του φασισμού και της άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι φασίστες επενδύουν στην κοινωνική απελπισία την οποία γεννά η κρίση του καπιταλισμού και η φτώχεια την οποία επιβάλουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Η ταξική πόλωση την οποία τροφοδοτεί η καπιταλιστική κρίση γεννά τους όρους μιας ανοιχτής πολιτικής αναμέτρησης και οι φασίστες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της καπιταλιστικής αντεπανάστασης για αυτήν ακριβώς τη μελλούμενη αναμέτρηση.

Υπεύθυνες για την άνοδο της άκρας δεξιάς είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ που επιβάλουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα από περικοπές και διάλυση του κράτους πρόνοιας, μαζί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα η οποία διατυμπανίζει την έξοδο από τα Μνημόνια αλλά δεν δίνει πίσω το κλεμμένο από τα Μνημόνια εισόδημα των εργαζομένων. Η 18η Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της αντιφασιστικής πάλης, ημέρα μνήμης και αγώνα. Πρέπει να γίνει και μια ημέρα γιορτή της ελευθερίας και της αλληλεγγύης των από τα κάτω, πέρα από χώρα καταγωγής, φύλο ή φυλή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου