ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυρί αγροτεμάχιο και επαγγελματικά κτήρια στον Βόλο

στο-σφυρί-αγροτεμάχιο-και-επαγγελματ-751114

Ακόμη ένα ακίνητο της ευρύτερης περιοχής του Βόλου ανέβηκε για πλειστηριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 έχει προγραμματιστεί για να εκτελεστεί άλλος ένας πλειστηριασμός ακινήτου του Βόλου.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα αγροτεμάχιο έξι στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στο οποίο υπάρχει μία αποθήκη – βιοτεχνικός χώρος έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων.

Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς αυτή των 138.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι παλιοί πλειστηριασμοί που είχαν ανασταλεί λόγω των κινητοποιήσεων στο Ειρηνοδικείο Βόλου εκτιμάται ότι έχουν προσδιοριστεί για να συζητηθούν με τη νέα διαδικασία.

Οι εκποιήσεις ακινήτων πραγματοποιούνται κανονικά εκτός εάν υπάρξει ρύθμιση της οφειλής και διακανονισμός του οφειλέτη με την Τράπεζα.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων του Βόλου μετά τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια του οποίου αναστέλλονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν ανεβεί τα ακίνητα τεσσάρων οφειλετών και από τους τέσσερις πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκαν οι τρεις και μόνο ένας κατέστη δυνατό και ανεστάλη.

Επισημαίνεται ότι πλειστηριασμοί πραγματοποιούνται από συμβολαιογράφους των υπόλοιπων θεσσαλικών νομών, καθώς κανένας από τους συμβολαιογράφους του Βόλου δεν έχει πιστοποιηθεί για να εκτελεί αναγκαστικά μέτρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κοζάνη και Γρεβενά, τους υπόλοιπους δηλαδή πέντε νομούς που καλύπτει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας όπου εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι της Μαγνησίας.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι προσφορές κατακυρώνονται μέσω του πατήματος ενός πλήκτρου του υπολογιστή. Οι συμβολαιογράφοι μπορούν να ματαιώσουν τη διαδικασία μόνο όταν οι οφειλέτες έχουν έγκαιρα κινητοποιηθεί και έχουν έρθει σε διακανονισμό με τις Τράπεζες για τις οφειλές τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου