ΤΟΠΙΚΑ

Χάνονται ζωές χωρίς βοήθεια

χάνονται-ζωές-χωρίς-βοήθεια-751830

H αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι την ώρα που ο 44χρονος Βολιώτης στρατιωτικός Δημήτρης Κανούλης έχανε τις αισθήσεις του στο παζάρι του Βελεστίνου, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου η νυχτερινή βάρδια ήταν κενή διότι δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου, προκάλεσε την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει σφοδρά «πυρά» κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς το τραγικό περιστατικό της περασμένης Δευτέρας έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλα στη μακριά λίστα συμβάντων που αποτυπώνουν τις τραγικές ελλείψεις στον χώρο της Υγείας.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που τιτλοφορείται «Αλλα δύο τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου» επισημαίνεται: «Τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων εφέτος το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος. Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας. Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες τον μήνα. Δευτέρα 10/9/2018 12 τα μεσάνυχτα στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με την παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από τον Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε ένα επίσης περιστατικό, το οποίο αποτυπώνει την υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας, όπου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «υπάρχουν τρεις οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Τετάρτη 12/9/2018 σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου