ΛΑΡΙΣΑ

Δέσμευση για προσλήψεις στα Επιμελητήρια

δέσμευση-για-προσλήψεις-στα-επιμελητ-751911

Αγωνία για την τύχη της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Από την 1/1/19 το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπως και όλα τα Επιμελητήρια, είναι υποχρεωμένο να σταματήσει τις επιχορηγήσεις στην Εταιρεία Ανάπτυξης που απασχολούνται έξι εργαζόμενοι.

Το θέμα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας με την παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου Δημήτρη Αυλωνίτη.

Το μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ενημέρωσε ότι συζητήθηκε πώς μπορεί το προσωπικό των Αναπτυξιακών Εταιρειών να απορροφηθεί από τα Επιμελητήρια ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Στον προβληματισμό των Επιμελητηρίων ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι η απορρόφηση μπορεί να γίνει μόνο μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ.

Η συζήτηση για το θέμα συνεχίστηκε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων να αιτούνται να μπουν κριτήρια στις προσλήψεις όπως αυτό τη προϋπηρεσίας.

Ο κ. Αυλωνίτης απάντησε από την πλευρά του ότι το αίτημα θα εξεταστεί. «Η κυβέρνηση θέλει να έχει τα Επιμελητήρια σε πρώτο ρόλο και βλέπει με θετικό μάτι τη λειτουργία και βελτίωση των Επιμελητηρίων. Θα προσπαθήσουμε να συστήσουμε κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων προκειμένου οι επιχειρήσεις να περνούν από το Επιμελητήριο για οτιδήποτε χρειαστούν», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας.

Επισημαίνεται ότι οι Εταιρείες Ανάπτυξης των Επιμελητηρίων διαχειρίζονται όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούν τα Επιμελητήρια.

Το προσωπικό τους είναι εξειδικευμένο και έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση των προγραμμάτων.

Συνεργασία Επιμελητηρίων με το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου των Επιμελητηρίων συζητήθηκε και η δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Πλαστάρας που εισηγήθηκε το θέμα επισήμανε ότι το Ινστιτούτο χειρίζεται πολύ σπουδαία προγράμματα που βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιωθούν.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Early Warning Europe τονίζοντας ότι το Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να βελτιώνουν την πορεία τους έγκαιρα.

Η πρόταση του κ. Πλαστάρα εγκρίθηκε ομόφωνα από το περιφερειακό συμβούλιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου