ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για τροχαίο λόγω μέθης στην Κ. Καρτάλη

καταδίκη-για-τροχαίο-λόγω-μέθης-στην-κ-752127

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι ο 27χρονος Βολιώτης που την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης προκάλεσε τροχαίο με τραυματισμό.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Ο νεαρός οδηγός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου φέρεται να παραβίασε κόκκινο σηματοδότη στην Κ. Καρτάλη στο ύψος της Αν. Γαζή και να συγκρούστηκε με δίκυκλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου, ενός 23χρονου Βολιώτη.

Ο 27χρονος κατηγορούταν για σωματική βλάβη και για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της σωματικής βλάβης σε όλως ελαφριά εξ αμελείας και τον έκρινε ένοχο και για την παράβαση του ΚΟΚ για τη μέθη.

Απολογούμενος πάντως στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και ότι το φανάρι είχε χρώμα πορτοκαλί.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Επισημαίνεται ότι ο δικυκλιστής είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μετά από την περίθαλψη απευθύνθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου και κατέθεσε μήνυση κατά του 27χρονου για σωματική βλάβη.

Στον έλεγχο που διενήργησε η Τροχαία διαπίστωσε ότι ο καταδικασθείς οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε 1,35 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Επισημαίνεται ότι μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου