Μία στις δέκα επιχειρήσεις χωρίς POS στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-14, 15:15:35
Μία στις δέκα επιχειρήσεις χωρίς POS στη Μαγνησία

Συνεχείς οι έλεγχοι για τη χρήση των τερματικών μηχανημάτων στη Μαγνησία

 

Μία στις δέκα επιχειρήσεις στη Μαγνησία λειτουργεί χωρίς τερματικά μηχανήματα POS παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την υποχρεωτική εφαρμογή τους και ότι επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Διεύθυνσης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα το Τμήμα Εμπορίου πραγματοποίησε ελέγχους σε 95 επιχειρήσεις και στις δέκα από αυτές επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ.

Το πρόβλημα με την αδυναμία επιχειρήσεων να συνδεθούν με τερματικά μηχανήματα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Μαγνησίας στέλνουν συνεχώς έγγραφα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώνοντας για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς POS.

Μόλις πρόσφατα σε ελέγχους των εφοριακών σε νησί των Β. Σποράδων προέκυψε ότι ένας σημαντικός αριθμός από τις ελεγχθείσες επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούσαν τερματικά μηχανήματα. Συγκεκριμένα, εφτά επιχειρήσεις δεν είχαν εγκαταστημένα POS.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες προθεσμία, στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες, τριών μηνών και συγκεκριμένα έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 προκειμένου να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό τους λογαριασμό. Σε διαφορετική περίπτωση τους περιμένει πρόστιμο 1.000 ευρώ. Η υποχρέωση αφορά στις επιχειρήσεις εκείνες που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα τερματικά μηχανήματα.

Ερωτηθείς σχετικώς ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Μπαρ Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου είπε ότι όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να απευθυνθούν σε λογιστές και φοροτεχνικούς για να ενημερωθούν.

Ο ίδιος είπε ότι «προκύπτει πολύ μεγάλο πρόβλημα και οι επαγγελματίες δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο τζίρος των καταστημάτων μειώνεται κάθε χρόνο κατά 20%-30%. Το 90% των μικρομεσαίων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει».

Ακόμη, χαρακτήρισε το μέτρο για τα POS άδικο, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα στο εξωτερικό οι προμήθειες των Τραπεζών είναι μηδενικές.

«Οι επαγγελματίες θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα διαφορετικά θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους. Πρόστιμα θα επιβάλλονται συνεχώς και τα αδιέξοδα θα βαθαίνουν ακόμη περισσότερο. Οι επαγγελματίες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τι θα κάνουν», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=