Χρυσοχοΐδης: Αμεση ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-14, 12:53:49
Χρυσοχοΐδης: Αμεση ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα

Στην ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον Βόλο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τον πρόεδρο κ. Αρ. Μπασδάνη καθώς και με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφωνα Πλαστάρα με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και επισήμανε ότι παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το πρόβλημα ρευστότητας είναι κυρίαρχο στην αγορά.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη Μαγνησία, υπογράμμισε ότι είναι ένας νομός που έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το λιμάνι, τονίζοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Στο κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ μαζί με τον πρώην υπουργό συμμετέχει το μέλος της ΚΕ Σωτήρης Ζαρπαλής, ενώ στην περιοδεία τον  συνοδεύουν τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Επόμενος σταθμός για τον κ. Χρυσοχοΐδη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όπου  θα έχει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ στις 13.15 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Υπόμνημα προτάσεων κατέθεσε η ΟΕΒΕΜ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας παρευρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στη συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Σωτήρη Ζαρπαλά στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Πλαστάρας Τρύφων με τον Εκελεστικό Αντιπρόεδρο, Λαλίτσα Ευάγγελο και τον Ταμία Φόβο Ιωάννη, κατέθεσαν υπόμνημα προτάσεων σε θέματα τοπικού και κεντρικού ενδιαφέροντος. Προτάσεις που αφορούν προβλήματα των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων όχι μόνο του Νομού αλλά ολόκληρης της χώρας.

Τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί τόσο από την τοπική Ομοσπονδία, όσο και από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), και είναι τα εξής:

 • Διατήρηση της προστασίας της κύριας κατοικίας.
 • Μέριμνα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης και των λοιπών παγίων των επιτηδευματιών.
 • Δυνατότητα εξαγοράς ή άμεσης επαναγοράς του δανείου που έχει αποδοθεί σε ταμεία, disturbs funds, από τον δανειολήπτη σε τιμές αντίστοιχες της αρχικής αγοράς από τα funds.
 • Απαλοιφή υπολοίπων οφειλής έπειτα από οικειοθελή και συνενωτικό πλειστηριασμό ακινήτου. Θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση χρέους πρώην επαγγελματίες συνταξιούχοι.
 • Μέριμνα για τους εγγυητές, συνοφειλέτες, επαγγελματίες συνταξιούχους σε περίοδο κρίσης όταν δεν τεκμαίρεται επί τη αρχής δολιότητα στη μη αποπληρωμή οφειλών και θα πρέπει αυτή να αποδεικνύεται μέσα από την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη.
 • Θεσμοθέτηση ενός μοναδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ανά επιχείρηση τουλάχιστον σε μεταβατικό επίπεδο 5 ετών, ο οποίος θα εξυπηρετεί όλες τις οικονομικές λειτουργίες της επιχείρησης και του οποίου οι τεχνικές παραμετροποιήσεις δύνανται να υπόκειται σε κάποια κριτήρια όπως ο κύκλος εργασιών ύψος οφειλών.
 • Πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο, άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα,  φορολόγηση των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την κλίμακα των μισθωτών των μικρών, καθιέρωση αφορολόγητου για όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και άμεση αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου.
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών των φυσικών και νομικών προσώπων
 • Εξορθολογισμός προμηθειών των τραπεζών με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα
 • Επαναφορά των 120 δόσεων με πάγωμα των προηγούμενων οφειλών
 • Σταθερό και μακροχρόνιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα
 • Να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαλεία για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για αυτό τον λόγο εκτιμάται ότι η εξαγγελθείσα σύσταση της Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι σημαντική πρωτοβουλία.
 • Να δημιουργηθεί έστω και την ύστατη στιγμή ο ειδικός ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.
 • Να υπάρξει αποτελεσματική εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και επέκταση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Οπως ειδικότερα επισημαίνεται από τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, "Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, έχοντας καταγράψει και συζητήσει τα προβλήματα των επαγγελματιών του Νομού, συνέθεσε μια σειρά προτάσεων, αλλαγών και τρόπου λύσης των θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των προτάσεων μας και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα συζήτηση".

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=