ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη του 34χρονου που απείλησε με όπλο γείτονά του για λίγα φρούτα

καταδίκη-του-34χρονου-που-απείλησε-με-όπ-752933

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες στον 34χρονο που απείλησε προχθές με κυνηγετική καραμπίνα αγρότη επειδή του απαγόρεψε να πάρει φρούτα.

Ο 34χρονος, ο οποίος κρατήθηκε προχθές το βράδυ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου χθες το μεσημέρι και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

«Πήγαινα για κυνήγι και έκοψα δύο φρούτα για να φάω. Είμαι άνεργος», δήλωσε στο Αυτόφωρο απολογούμενος ο κατηγορούμενος.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Επισημαίνεται ότι στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ο αγρότης για να καταθέσει. Επίσης, ο παθών δεν άσκησε μήνυση κατά του 34χρονου για απειλή με όπλο, αδίκημα που δεν είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενο.

Έτσι, ο κατηγορούμενος δικάστηκε μόνο για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας καθώς έφερε μαζί του κυνηγετική καραμπίνα χωρίς να την έχει σε θήκη και να τηρεί όλα όσα προβλέπονται για την οπλοφορία.

Το επεισόδιο όπως είναι γνωστό συνέβη προχθές στη 1 το μεσημέρι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Δύο ημεδαποί ηλικίας 34 ετών και 48 ετών καβγάδιζαν για τα φρούτα ενός δέντρου και πάνω στον καβγά ο 34χρονος άρχισε να απειλεί τον άλλο με κυνηγετική καραμπίνα.

Άμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στον τόπο και άρχισαν την προανάκριση. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το επεισόδιο προκλήθηκε για ασήμαντη αφορμή. Ο 34χρονος μπήκε στο χωράφι του αγρότη για να πάρει φρούτα.

Αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ο 48χρονος προέτρεψε τον απρόκλητο επισκέπτη να ζητάει πρώτα την άδεια.

Σε δευτερόλεπτα οι δύο άνδρες άρχισαν να καβγαδίζουν. Και ο 34χρονος που είχε μαζί του κυνηγετική καραμπίνα έστρεψε το όπλο στο γείτονά του λέγοντάς του ότι «θα σου ρίξω».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου