ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Έργα αποχέτευσης: Το μεγάλο φιάσκο της δημοτικής αρχής»

επιλογή-ευθύνης-έργα-αποχέτευσης-το-753147

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που αφορούν στα έργα αποχέτευσης και αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού, από την παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά» επισημαίνονται τα ακόλουθα:

“1. Έργα αποχέτευσης Αγριάς: Αποφασίστηκε νέα παράταση -και μάλιστα ετεροχρονισμένα- για το κεντρικό έργο του δικτύου αποχέτευσης Αγριάς, καθώς και για το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού της Αγριάς με τον Βιολογικό. Μάλιστα, όπως τονίζεται στην εισήγηση, η αναθεώρηση όσον αφορά στο κεντρικό έργο του δικτύου αποχέτευσης ενδέχεται να πληρωθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ και όχι από το ΕΣΠΑ (είπαμε, λεφτά υπάρχουν).Τόσο οι δύο συγκεκριμένες εργολαβίες, όσο και η εργολαβία του συνοδού έργου των διακλαδώσεων, τις οποίες (εργολαβίες) παρέλαβε η διοίκηση Μπέου από τη διοίκηση Σκοτινιώτη σε πλήρη εξέλιξη, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το 2015. Το 2015, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο εργολαβίες του δικτύου αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου, καθώς και η εργολαβία του κεντρικού έργου του δικτύου αποχέτευσης Ιωλκού. Αισίως βρισκόμαστε στον ένατο μήνα του 2018. Σιγά την καθυστέρηση, θα πείτε. Χρόνος μέχρι τις εκλογές, για να καμαρώνουν στα εγκαίνια και να φουσκώνουν από περηφάνια για το ιστορικό έργο που επιτέλεσαν, υπάρχει … Φυσικά σε κανέναν δεν θα δώσουν λόγο για την καθυστέρηση, αλλά για το ότι με την καθυστέρηση αυτή έχουν πάει πίσω άλλα ώριμα έργα που παρέλαβαν από τη διοίκηση Σκοτινιώτη, με έτοιμα ακόμη και τα τεύχη δημοπράτησης και με προεγκεκριμένη την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2014-2020, όπως η β΄φάση του έργου αποχέτευσης της Αγριάς. Το έργο αυτό, ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη εδώ και καιρό εγκατεστημένο εργολάβο, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά δεν έχει προχωρήσει καν η δημοπράτησή του!

2. Έργο αποχέτευσης Νέας Αγχιάλου: Στην ίδια κατηγορία με τη β΄φάση του έργου αποχέτευσης της Αγριάς βρίσκεται και το έργο αποχέτευσης Ν.Αγχιάλου. Στις 05-03-2014, εγκρίθηκε από τη διοίκηση Σκοτινιώτη η οριστική παραλαβή της μελέτης και η αποστολή της στο ΕΠΠΕΡΑΑ για έγκριση των τευχών δημοπράτησης, όπως και έγινε. Αφού άφησαν τον φάκελο τρία ολόκληρα χρόνια στα συρτάρια να «σιτέψει», εδέησαν τελικά να κινηθούν, με συνέπεια να χρειαστεί και επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης γιατί εν τω μεταξύ άλλαξε η νομοθεσία! Προχώρησε εντέλει ο διαγωνισμός του έργου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει ούτε καν η ανάθεση στον ανάδοχο. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον μειοδότη να αιτιολογήσει, όπως προβλέπει η νομοθεσία, τη μεγάλη έκπτωση στην προσφορά του. Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου, πόσο μάλλον την υλοποίηση του έργου, έχει ο Θεός!

3. Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Παραλιακού Μετώπου Βόλου – Επέκτασης Βιολογικού Καθαρισμού: Τον Απρίλιο του 2015 ανέθεσαν τη μελέτη σε σύμπραξη τεχνικών εταιριών, με προεξάρχουσα την εταιρία που υπήρξε τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ στο αμαρτωλό έργο της ΕΡΓΗΛ. Είχαμε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για τη διαφανείσα μεθόδευση μεταξύ των δύο συμπράξεων που κατετάγησαν στον διαγωνισμό στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, που είχε ως συνέπεια η πρώτη σε κατάταξη σύμπραξη να μη καταθέσει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και τελικά να ανατεθεί η μελέτη στη δεύτερη σε κατάταξη, η οικονομική προσφορά της οποίας, όμως, ήταν δυόμιση φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της πρώτης (660.456,00 ευρώ έναντι 262.697,00 ευρώ). Παρακάμπτοντας το θέμα αυτό, το οποίο υπογραμμίζουμε πως για μάς δεν έχει κλείσει, μένουμε στη συμβατική υποχρέωση της αναδόχου, να παραδώσει τη μελέτη σε 10 μήνες, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2016. Παράταση στην παράταση, θα φτάσουμε στον Οκτώβριο του 2018 και βλέπουμε… Εννοείται πως η μελέτη αυτή είναι αναγκαία για να προχωρήσουν τα δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Βελανιδιά, Κριθαριά, Μαλάκι, Πλατανίδια, Άνω και Κάτω Λεχώνια, καθώς η επέκταση του Βιολογικού, ώστε να υποδεχθεί τα επιπλέον λύματα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου