ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης Αλεξ. Κολώνιας σήκωσε ξανά την μπάνκα στον αέρα

ο-βολιώτης-αλεξ-κολώνιας-σήκωσε-ξανά-τ-753257

Ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα πρόσθεσε στο βιογραφικό του και φυσικά αρκετά χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό ο Βολιώτης επαγγελματίας παίκτης πόκερ Αλέξανδρος Κολώνιας.

Ο Βολιώτης επαγγελματίας παίκτης του πόκερ, τα τελευταία χρόνια σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη τόσο σε live όσο και σε online επίπεδο, αποσπώντας μεγάλα κέρδη. Ο Αλέξανδρος είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο στα high stakes τραπέζια του διαδικτύου, καθώς καθημερινά αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα ονόματα του πόκερ, στα υψηλότερα stakes.

Εδώ και περίπου 4 χρόνια ζει στη Μάλτα. Σε δηλώσεις του στη δημοσιογραφική ομάδα του Poker Lobby, όταν «ξενιτεύτηκε» από την Ελλάδα, επισήμανε ότι δεν είχε άλλη επιλογή μετά, λόγω του φορολογικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Στα παιχνίδια που παίζει συμμετέχουν και οι καλύτεροι επαγγελματίες πόκερ στον κόσμο. Πριν ξεκινήσει το πόκερ, έπαιζε επαγγελματικά περίπου 5 χρόνια backgammon, παρεμφερές παιχνίδι στρατηγικής. Όταν το πόκερ μπήκε στα ελληνικά καζίνο πήρε ορισμένα βιβλία για να μάθει τα βασικά και ξεκίνησε. Με το πόκερ επαγγελματικά ασχολείται από το 2010.

Αυτή τη φορά το τουρνουά στο οποίο «χτύπησε» ήταν το 30ο Event του WCOOP της PokerStars, το οποίο είχε κόστος συμμετοχής τα $5.200 και συγκέντρωσε 261 συμμετοχές. Ο Βολιώτης επαγγελματίας κατόρθωσε να προχωρήσει μέχρι την τέταρτη θέση, κερδίζοντας εξαψήφιο χρηματικό έπαθλο στα $109.444!

Μέχρι τέλους έφτασε στο WCOOP-29-L $11 NLHE o «spareti», αλλά δεν τα κατάφερε στην τελική μονομαχία κερδίζοντας $6.005 για τη δεύτερη θέση και επιπλέον $1.111 από τα bounties.

Σε δύο τουρνουά διακρίθηκε ο «teo96» κερδίζοντας $5.293 από την 15η θέση στο WCOOP-37-H $1.050 NLHE και $1.884 από την πέμπτη θέση στο Hot $82 στο οποίο διακρίθηκε και ο «ante_geia_AA» τερματίζοντας έβδομος για $1.012, ενώ στην κορυφή του Bounty Builder $55 τερμάτισε ο «HORATTAS» κερδίζοντας $4.822 συν $3.236 από τα bounties.

«Δουλεύω πολύ σκληρά το παιχνίδι μου. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις πολύ, εκατοντάδες χιλιάδες χέρια τον χρόνο, η εμπειρία είναι μεγάλο πράγμα στο πόκερ, έχει μεγάλη σημασία ο εγκέφαλός σου να έχει δει-αναλύσει πολλά χέρια πόκερ και πολλές διαφορετικές καταστάσεις, αλλά δεν πρέπει να μένεις εκεί, αλλά να κάνεις και πολλή προπόνηση, όπως σε όλα τα αθλήματα. Εγώ προπονούμαι βλέποντας video, διαβάζοντας βιβλία και βασικά μελετώντας όλα μου τα hands ψάχνοντας να βρω τα λάθη μου και τι σημεία μπορώ να βελτιώσω» είχε πει στην ίδια συνέντευξη στο PokerLobby.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου