ΤΟΠΙΚΑ

«Πρώτη δύναμη» οι Γάλλοι στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

πρώτη-δύναμη-οι-γάλλοι-στο-αεροδρόμ-753660

Εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά στοιχεία που καταγράφονται μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ταξίδεψαν 5.530 Γάλλοι με προορισμό το «Club Mediterranee»της Εύβοιας, ενώ και η Easy Jet καταγράφει επίσης δυναμική παρουσία. Στο μεταξύ, αύξηση της τάξης του 6,2% σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αποτυπώνεται ευκρινώς στα φετινά στατιστικά στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και παρατίθενται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα που έχουν καταγραφεί, ειδικότερα, από της ενάρξεως των πτήσεων της Easy Jet μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώθηκαν, ταξίδεψαν 3.217 τουρίστες στην Μαγνησία και αναχώρησαν 3.014, αντίστοιχα, με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Για τις υπόλοιπες πτήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά, τα δεδομένα που καταγράφονται μέχρι σήμερα, έχουν ως εξής: Η Austrian έφερε 1.261 άτομα και αναχώρησαν 1.183. Με την εταιρία Condor ταξίδεψαν μέχρι στιγμής 2.649 τουρίστες και έφυγαν 2.362. Η Tous έχει φέρει 862 και έχουν φύγει 815 επισκέπτες. Η Enter Air έφερε από την Αγγλία 841 επιβάτες μέχρι στιγμής και αναχώρησαν 776 από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Η Tui Belgium έχει φέρει 2.910 επιβάτες και έχουν φύγει 2.834. Η Transavia έχει φέρει 1.524επιβάτες και αναχώρησαν 1.257 και με την Transavia France έχουν ταξιδέψει μέχρι στιγμής 5.530 Γάλλοι και έχουν αναχωρήσει 5.015 για την πατρίδα τους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, ανέφερε ότι τα φετινά δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά, με το σύνολο των μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων επιβατών που ταξίδεψαν στη Μαγνησία, να ανέρχονται σε 18.800, ενώ 17.160 είναι οι αναχωρούντες. Τα αριθμητικά στοιχεία που υπάρχουν, επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις για αύξηση στην τουριστική κίνηση μέσω των αεροπορικών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Αύξηση και στη Σκιάθο

Αυξητική τάση σημειώνεται, εξάλλου, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 6,2% για τον προηγούμενο μήνα και σύνολο επιβατών 119.178 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2017 οι επιβάτες ανέρχονταν σε 112.268. Από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Αυγούστου, εξάλλου, η αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου κυμάνθηκε σε ποσοστό 5,1%, με το σύνολο των επιβατών να φτάνει τους 350.253.

Ο airport manager του αεροδρομίου Σκιάθου, Στέφανος Λαμπρόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβατική κίνηση που σημειώνεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ υπογράμμισε ότι «έγινε καλύτερη διαχείριση πτήσεων φέτος, και αποφεύχθηκαν οι ουρές και οι καθυστερήσεις».

Την δεδομένη χρονική περίοδο, εξάλλου, πραγματοποιούνται 88 περίπου πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, με την τελευταία πτήση της φετινής σεζόν να αναχωρεί από τη Σκιάθο στις 22 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου