ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι να τους φτιάξει καφέ, άρπαξαν από το σπίτι Βολιώτισσας 500€

μέχρι-να-τους-φτιάξει-καφέ-άρπαξαν-από-756428

Την προσέγγισαν δύο άτομα και με το πρόσχημα ότι επείγονταν να κάνουν κάποιες λογιστικές εργασίες που απαιτούταν για τον γιο της τής άρπαξαν 500 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στη δράστιδα της απάτης, η οποία καταδικάστηκε ερήμην.

Η παθούσα μετέβη στο Δικαστήριο και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στις 23 Απριλίου 2016.

Δύο άτομα την είχαν προσεγγίσει στον δρόμο και με το πρόσχημα των λογιστικών εργασιών δέχτηκε να πάνε στο σπίτι.

Εκεί η γυναίκα συναίνεσε να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνταν για το παιδί της και πλήρωσε και την αμοιβή που της ζητήθηκε.

Όμως, μέχρι να φτιάξει καφέ για τους άγνωστους επισκέπτες που κόπτονταν τόσο για το παιδί της εκείνοι είχαν εξαφανιστεί.

Οι δράστες ήταν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Τα στοιχεία της γυναίκας ταυτοποιήθηκαν από τις διωκτικές αρχές, ενώ του άνδρα όχι.

Η δράστιδα λοιπόν συνελήφθη για απάτη από κοινού κατά συναυτουργία.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία με κάθε ευκαιρία συμβουλεύει τους πολίτες προκειμένου να μην πέφτουν θύματα απάτης να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία τους πλησιάζουν ως γνωστοί συγγενικών ή φιλικών προσώπων και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα.

«Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.)», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνική Αστυνομία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου