ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά

επιχείρησαν-να-κόψουν-το-ρεύμα-σε-μονο-761063

«Φέρτε την αστυνομία να με συλλάβουν. Το ρεύμα δεν το κόβετε», έλεγε η απεγνωσμένη μητέρα στο συνεργείο της ΔΕΗ

Συνεργείο της ΔΕΗ επιχείρησε χθες το πρωί να αφαιρέσει το ρολόι της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριό μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά με 67% αναπηρία! Η απεγνωσμένη μητέρα που αυτή την περίοδο δεν έχει εργασία, αντιστάθηκε: «Φωνάξτε την αστυνομία να με συλλάβουν. Πηγαίνετέ με στον Εισαγγελέα. Το ρεύμα δεν το κόβετε».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις εννέα περίπου το πρωί. Υπάλληλος της ΔΕΗ που είχε εντολή αφαίρεσης ρολογιού από καταναλωτή, μετέβη στο σημείο. Η γυναίκα μπήκε μπροστά για να μην της αφαιρέσουν το ρολόι. «Ναι, κλέβω ρεύμα. Δεν έχω να πληρώσω. Καλέστε την αστυνομία να με συλλάβει να με πάει στον Εισαγγελέα. Το ρολόι όμως μην το πειράζετε», έλεγε μέσα στην απόγνωσή της.

Την ίδια ώρα επικοινωνούσε με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, ζητώντας βοήθεια. Εγινε παρέμβαση και το συνεργείο έφυγε προσωρινά. Θα επιστρέψει όμως την επόμενη εβδομάδα για να ολοκληρώσει την εντολή αφαίρεσης του ρολογιού της ΔΕΗ.

Η μητέρα με τα δύο παιδιά με 67% αναπηρία, έλεγε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαι καθαρίστρια και απασχολούμαι τετράωρο. Το εισόδημά μου είναι 340 ευρώ το μήνα και αυτή την περίοδο είμαι άνεργη. Από τον Σεπτέμβριο θα πιάσω πάλι δουλειά. Εχω δύο παιδιά με 67% αναπηρία. Το χρέος μου στη ΔΕΗ φθάνει τις 18.000 ευρώ. Δεν έχω να το πληρώσω. Είχα ζητήσει διακανονισμό με βάση αυτά που μπορώ να δώσω. Δεν δέχθηκαν. Μου έκοψαν το ρεύμα. Ναι, το συνέδεσα παράνομα. Αν μπορούσα θα πλήρωνα. Ας με βοηθήσουν να πληρώσω με αυτά που μπορώ».

Ξεροσταλιάζει στη ΔΕΗ

Την ίδια ώρα έξω από τη ΔΕΗ ξεροστάλιαζε για μία ακόμη ημέρα άνεργος 64χρονος πατέρας πέντε παιδιών. Προ δεκαημέρου έλαβε εξώδικο από τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του ύψους 3.000 ευρώ και καθημερινά προσέρχεται στα γραφεία παρακαλώντας για ρύθμιση.

«Μου ζητάνε προκαταβολή 1.637 ευρώ. Δεν έχω να τους δώσω αυτά τα χρήματα. Επιασα πρόσφατα δουλειά και παίρνω 550 ευρώ τον μήνα. Τους είπα να τους δίνω τα 300 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι να εξοφληθεί το χρέος μου. Δεν δέχθηκαν. Ερχομαι κάθε μέρα εδώ και παρακαλάω. Τελειώνει η προθεσμία και φοβάμαι ότι θα μου κόψουν το ρεύμα», έλεγε ο 64χρονος με τον φάκελο και το εξώδικο της ΔΕΗ στα χέρια.

Παράσταση από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εξω από τα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι σωματείων και φορέων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου. Προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή, ζητώντας να μην προχωρήσει καμία διακοπή ρεύματος.

«Απαιτούμε η ΔΕΗ να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος σε ανθρώπους που όχι με δική τους ευθύνη έμειναν άνεργοι ή έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Εκατοντάδες εργαζόμενοι του Βόλου έχουν λάβει απειλητικά μπιλιετάκια από τη ΔΕΗ και κινδυνεύουν είτε να τους κοπεί το ρεύμα είτε να τους κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία. Η ενέργεια είναι αγαθό απαραίτητο για τη ζωή των οικογενειών και αυτό που κάνει η ΔΕΗ είναι ανάλγητο. Αυτός όμως που φέρει σοβαρότατες ευθύνες είναι η Κυβέρνηση», είπε ο κ. Στεργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου