ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον ηλικιωμένο που εξαφανίστηκε από τη Ν.Δημητριάδα

σε-εξέλιξη-οι-έρευνες-για-τον-ηλικιωμέ-761308

Μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε από χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας η δήλωση εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου, κατοίκου Νέας Δημητριάδας. Η δήλωση εξαφάνισης έγινε στις αστυνομικές αρχές από τον γιο του. Πρόκειται για έναν 87χρονο πρώην εργαζόμενο της ΑΓΕΤ που πάσχει από άνοια. Ο άνθρωπος έφυγε προχθές το απόγευμα από το σπίτι σε ανύποπτη χρονική στιγμή και δεν ξαναγύρισε πίσω.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ψάχνουν σημεία ζωής του ηλικιωμένου με περιπολικά οχήματα και δίκυκλα.

Στην πρώτη γραμμή των ερευνών βρίσκονταν και οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, που κινητοποιήθηκαν μετά από αίτημα της οικογένειας του ηλικιωμένου.

Ο 87χρονος είναι αναστήματος 1,70 μ., είναι αδύνατος, έχει γκρίζα μαλλιά, μαύρα μάτια και μουστάκι. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε κοντομάνικο μπλε μπλουζάκι με γκρι ρίγες, παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Η ζωή του μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο 87χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η επικεφαλής των ερευνών της εθελοντικής ομάδας Θεοδότη Παπαδημητρίου ενημέρωσε ότι οι εθελοντές «χτένισαν» τη Γορίτσα, ενώ έκαναν έρευνες και σε όλη τη γύρω περιοχή από τη Νέα Δημητριάδα.

Οι εθελοντές συμμετέχουν στις έρευνες της Αστυνομίας με πλήρη εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και ορεινής διάσωσης με αυτοκίνητο και με μηχανές.

Εντούτοις, μέχρι και τις 8 το απόγευμα, οπότε οι έρευνες από τους εθελοντές σταμάτησαν λόγω της δύσης του ηλίου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δεν είχε εντοπίσει κανένα προσωπικό αντικείμενο του αγνοούμενου. Κανένα προσωπικό αντικείμενο δεν είχε εντοπίσει ούτε και η Αστυνομία ώστε να υπάρχει φως για την κατεύθυνση των ερευνών.

Από την πλευρά της Αστυνομίας οι έρευνες συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ και συνεχίζονται και σήμερα. Το περιστατικό εξαφάνισης ελήφθη ως πολύ σοβαρό από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Όποιος γνωρίζει το παραμικρό καλείται να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι ο ηλικιωμένος λόγω ακριβώς των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει συνήθιζε να κάνει βόλτες σε κοντινή περιοχή από το σπίτι του και δεν απομακρυνόταν. Προφανώς για βόλτα βγήκε και προχθές το απόγευμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου