ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-του-παμε-στη-δ-762242

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών σωματείων και φορέων που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των διευθυντών Δ.Ε.Η και Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε της περιοχής Βόλου.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι συνδικαλιστές “η Δ.Ε.Η Α.Ε, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων στα σωματεία τους, έχει εξελιχθεί στον μεγάλο τρομοκράτη της λαϊκής οικογένειας. Με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, προχωρά σε εκβιασμούς οφειλετών (εννοείται όχι μεγαλοεργοδοτών, στους οποίους παρέχονται φθηνό ρεύμα και φοροαπαλλαγές), κόβει το ρεύμα, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση ακόμη και σε ανέργους και ασθενείς, επιτίθεται χωρίς έλεος ακόμη και σε εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση διακοπής ρεύματος σε οικία ασθενούς, η οποία είχε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης για χρήση φιαλών οξυγόνου”.

Χαρακτήρισαν επίσης ως απαράδεκτη ήταν τη στάση απέναντι στην αντιπροσωπεία και τα αιτήματά τους του διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν – “κυνικά και με θράσος απήντησε ότι θα εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς κανέναν έλεγχο και ότι αν διέθετε το ανάλογο προσωπικό θα είχε ήδη προχωρήσει σε άλλες δύο χιλιάδες εκκρεμούσες διακοπές”.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τους δύο διευθυντές την πλήρη συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, συνταξιούχου, ανέργου, καθώς και διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών άνοιξε συζήτηση με εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να ρυθμίσουν το χρέος τους και ανέδειξαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία τους, να διεκδικήσουν τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου