ΤΟΠΙΚΑ

168 επιτυχόντες μένουν Βόλο

168-επιτυχόντες-μένουν-βόλο-764168

Σπουδές κατ’ οίκον ψήφισαν 3 στους 10 επιτυχόντες των γενικών λυκείων πανελλαδικών εξετάσεων στη Μαγνησία. Συνολικά 316 επιτυχόντες των ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν θα μπουν στο γλυκό μαρτύριο της αναζήτησης φοιτητικής στέγης, αφού πέρασαν σε τμήματα είτε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είτε του ΤΕΙ Θεσσαλίας που τους επιτρέπουν να σπουδάσουν χωρίς να χρειαστεί να στήσουν δεύτερο… νοικοκυριό, αφού ακόμη και τα εκτός Βόλου τμήματα προσεγγίζονται εύκολα είτε με τη συγκοινωνία είτε με ιδιωτικά μέσα.

Η οικονομική κρίση που χτυπά ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και τις ίδιες τις σπουδές των εφήβων, φαίνεται να κρατά τους επιτυχόντες εντός τειχών. Βεβαίως για αρκετούς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι συνειδητή επιλογή όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει.

Σύμφωνα με την ανάλυση των επιτυχιών των επιτυχόντων των γενικών λυκείων της Μαγνησίας, από τους 1.078 οι 316 θα φοιτήσουν είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στο Πανεπιστήμιο εισάγεται το 19% των επιτυχόντων των ΓΕΛ της Μαγνησίας, δηλαδή 204 απόφοιτοι.

Από αυτούς τους 204, οι 168 πέτυχαν σε τμήματα του Βόλου. Αυτό σημαίνει ότι το 15% των επιτυχόντων των ΓΕΛ της Μαγνησίας καταλαμβάνουν θέσεις στα τμήματα του Π.Θ. στον Βόλο.

Αντίστοιχα, σε τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας εισήχθησαν συνολικά 112 επιτυχόντες των ΓΕΛ, ποσοστό 10%.

Κάθε χρόνο περισσότεροι στο Π.Θ.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κάθε χρόνο ενισχύεται από ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών που προέρχονται από τη Μαγνησία. Πέρυσι, το 20% σχεδόν των επιτυχόντων του νομού, επέλεξε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προφανώς συνδυάζοντας τα «θέλω» του αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών του. Από τους 778 επιτυχόντες των γενικών λυκείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου- Ν. Ιωνίας, οι 163 είχαν περάσει σε τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η τάση το Θεσσαλικό ΑΕΙ, να ενισχύεται όχι μόνο με ντόπιους φοιτητές, αλλά επιτυχόντες με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις, αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου