ΤΟΠΙΚΑ

Κάτοικοι των Αφετών προειδοποιούν με διαμαρτυρίες και προσφυγή στη Δικαιοσύνη

κάτοικοι-των-αφετών-προειδοποιούν-με-772495

Παντελή παραμέληση της κοινότητας Αφετών από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού. Την προηγούμενη Δευτέρα, στο χωριό πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των κατοίκων, στην οποία όμως δεν συμμετείχε παρότι προσκλήθηκε κανείς εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.

Αλλωστε όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, «επανειλημμένα έχουν αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή ομόφωνες αποφάσεις της τοπικής μας κοινότητας με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν επιλύθηκαν και ουδεμία απάντηση λάβαμε για την δρομολόγηση λύσεών τους».

Στη γενική συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα του χωριού και συντάχθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο οι κάτοικοι απαιτούν τη δρομολόγηση λύσεων για μια σειρά προβλημάτων.

Συγκέντρωσαν 55 υπογραφές και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που τα αιτήματά τους αγνοηθούν και πάλι θα δρομολογήσουν διαμαρτυρίες ενώ δεν αποκλείουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα είναι τα εξής:

«-Ο καθαρισμός των υπαρχόντων και η διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, με δεδομένο ότι η κοινότητά έχει επανειλημμένα πληγεί από πυρκαγιές. Ενέργειες που απαιτούν συνεννόηση του Δήμου μας με το Δασαρχείο.

– Αντιπλημμυρική προστασία.

-Συντήρηση και βελτίωση της αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας, ιδιαίτερα μετά τις εκτεταμένες καταστροφές λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου χειμώνα.

-Πιστοποίηση της μοναδικής υπάρχουσας παιδικής χαράς.

– Βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας.

-Συντήρηση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

-Αντικατάσταση του μοναδικού τμήματος των περίπου 1.100 μέτρων από αμιαντοσωλήνα στο δίκτυο ύδρευσης.

-Επίλυση του σημαντικού προβλήματος των αδέσποτων επιθετικών σκύλων, που αποτελεί σημαντική απειλή για τους κατοίκους.

-Μείωση του κόστους υδροδότησης των σπιτιών, με δεδομένο ότι η περιοχή έχει την υψηλότερη χρέωση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

-Ικανοποίηση του αιτήματος των καταστημάτων της παραλίας Αμποβού για ανάπλασή της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου