ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου

συνεδρίασε-εκτάκτως-το-συντονιστικό-773386

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου), προκειμένου να εξετάσει το συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Ρεπανίδης, τόνισαν την ανάγκη πλήρους εφαρμογής των δράσεων και ενεργειών του Σ.Τ.Ο., ώστε να διευκολύνονται οι συνέργειες και η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στο όργανο φορέων, προς όφελος της εξυπηρέτησης των σκοπών πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Π. Κουτσάφτης ανέφερε πως ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διευκολύνει τη συνεργασία και διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων που μετέχουν στο Σ.Τ.Ο. για την υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο για την πυροπροστασία, παρέχοντας προσωπικό, μέσα και υπηρεσίες.

Στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο., στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσίασαν τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, τον σχεδιασμό κ.α. ενώ διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και εθελοντικών ομάδων, οι οποίες ενεργοποιούνται ανάλογα με τον δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου