ΤΟΠΙΚΑ

«Παγίδες» κινδύνου στους δρόμους προς Ζαγορά

παγίδες-κινδύνου-στους-δρόμους-προ-773524

«Παγίδες» κινδύνου στον δρόμο από Χάνια προς Ζαγορά και Μακρυράχη. Η θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου άνοιξε «πληγές» στο οδόστρωμα και παρά τις εργασίες πρόχειρης αποκατάστασης οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων. Τα προβλήματα είναι πιο αισθητά αυτή την περίοδο, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, οι οποίοι επιλέγονται για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα πριν την είσοδο της Μακρυράχης. Πάνω σε στροφή, ολόκληρο τμήμα του δρόμου έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα η πορεία των οχημάτων να ανακόπτεται βίαια στο ρεύμα προς Μακρυράχη. Λίγο πριν φθάσει στη στροφή ο οδηγός βλέπει τη σήμανση, για να διέλθει όμως από το σημείο πρέπει να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το σημείο έχει οριοθετηθεί με κορύνες, δίχτυ, υπάρχουν πινακίδες και καθρέφτης κυκλοφορίας, ο κίνδυνος όμως ατυχημάτων εξακολουθεί να ελλοχεύει, καθώς το πρόβλημα είναι πάνω στη στροφή. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται τις νυχτερινές ώρες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει φωτισμός.

Αντίστοιχο μικρότερης έκτασης πρόβλημα εντοπίζεται και εντός του χωριού από Μακρυράχη προς Ζαγορά, όπου σημειώθηκε καθίζηση τμήματος του οδοστρώματος και οι οδηγοί θα πρέπει και πάλι να βγουν εκτός ρεύματος για να διέλθουν από το σημείο.

Τα συγκεκριμένα επικίνδυνα τμήματα της διαδρομής δεν είναι τα μοναδικά. Σε σημείο του δρόμου προς τα Χάνια στην άσφαλτο σχηματίζεται «σκαλοπάτι» εξαιτίας καθίζησης που δεν έχει επιδιορθωθεί οριστικά.

Πρόβλημα επίσης συνιστά η έλλειψη μπαρών ασφαλείας σε αρκετά μεγάλα τμήματα της διαδρομής, αλλά και η καταστροφή πινακίδων κυκλοφορίας, κυρίως για τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τη διαδρομή και πόσο απότομες είναι οι στροφές που ακολουθούν.

Μείζον ζήτημα και τα άγρια χόρτα που «βγαίνουν» μέσα στο οδόστρωμα και πίσω από τα οποία «κρύβονται» σε αρκετές των περιπτώσεων προειδοποιητικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου