ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για φωτιά σε ξερά χόρτα στον αρχαιολογικό χώρο στα Πευκάκια

συναγερμός-για-φωτιά-σε-ξερά-χόρτα-στο-773749

Συναγερμός σήμανε νωρίς χθες το μεσημέρι στην πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στον αρχαιολογικό χώρο στα Πευκάκια.

Χθες, η περιοχή βρέθηκαν στη κατηγορία κινδύνου 3 «υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς», σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη 1:15 το μεσημέρι, κινητοποίησε τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με οκτώ άνδρες.

Η εστία ήταν μικρή και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα πριν λάβει διαστάσεις.

Στο ίδιο σχεδόν σημείο είχε εκδηλωθεί φωτιά και τον Δεκαπενταύγουστο. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών έχει επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκτάσεις της αρχαιολογικής και τα οικόπεδα εντός των Αλυκών που είναι γεμάτα με ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι και σήμερα, Δευτέρα, η Μαγνησία βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 «υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς», σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οπως προβλέπεται, κάθε φορά που η κατηγορία κινδύνου είναι στο 3, υπάρχουν περιπολικά με υδροφόρα από τις 7:30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ στα εξής σημεία: Γορίτσα, Κατηχώρι, Καλά Νερά και Νεοχώρι.

Σε περιπτώσεις πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4), ενεργοποιούνται δύο ακόμη σταθμοί σε Μελισσάτικα και Σωρό και η επιφυλακή είναι σε 24ωρη βάση.

Εκτός από τα περιπολικά με υδροφόρα, στην κατηγορία 3 ενεργοποιείται και μικτό κλιμάκιο (αποτελείται από στελέχη του στρατού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας) που περιπολεί στο Πήλιο προς Αργαλαστή και προς Τσαγκαράδα και Ζαγορά από νωρίς το πρωί έως στις δέκα το βράδυ. Στην κατηγορία 4 η περιπολία επεκτείνεται σε 24ωρη βάση και γίνεται από δύο κλιμάκια ένα προς Αργαλαστή και ένα προς Χάνια.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, στελεχώνοντας πυροφυλάκια για τον άμεσο εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου