ΤΟΠΙΚΑ

Ιγνάτιος: Η Παναγία έδωσε τη λύση

ιγνάτιος-η-παναγία-έδωσε-τη-λύση-774775

Στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών, στον μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε προχθές στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου, στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Παναγιά έδωσε λύση τούτη την ημέρα της γιορτής της, αίροντας το ψυχικό μας άλγος. Παράλληλα, μέσα στο κλίμα της εθνικής τραγωδίας, που βιώνουμε τούτον τον καιρό, ήρθε η Παναγιά να μας ελευθερώσει, να μας ξαναδώσει την ελπίδα…».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στη συνέχεια, σε κάποιες άλλες φυλακές, που δεν είναι σιδερόφρακτες, αλλά εγκλωβίζουν μέσα τους πολλούς νέους ανθρώπους στην εποχή μας, μιλώντας μεταφορικά, για συνήθειες που εγκλωβίζουν τους νέους. «Υπάρχει και μία πιο σύγχρονη φυλακή, η τεχνολογία, θύματα της οποίας είμαστε όλοι. Αυτή, που συνιστά ένα αναμφισβήτητο επίτευγμα, αιχμαλωτίζει την ανθρώπινη ψυχή. Ο κίνδυνος της απομόνωσης των νέων σε έναν εικονικό και ψεύτικο κόσμο είναι μια πραγματικότητα» είπε ο κ. Ιγνάτιος.

«Στις κλασικές γνωστές φυλακές, οι φυλακισμένοι υποφέρουν, αλλά έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν τα σφάλματά τους, αλίμονο, όμως, σ’ εκείνους που είναι φυλακισμένοι στις σύγχρονες φυλακές, που περιγράψαμε, χωρίς να το καταλαβαίνουν…», προσέθεσε.

Πλήθος κόσμου στην Ευαγγελίστρια

Με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε τη μεγίστη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν και φέτος ο προσφυγικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία του περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, καθώς και χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν μέσα και έξω τον Ναό.

Στον καθιερωμένο, εόρτιο χαιρετισμό, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «η Παναγία είναι η χαρά των ανθρώπων, που διώχνει κάθε θλίψη, γιατί δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Μην χάσουμε την ελπίδα μας. Δεν είμαστε για τον θάνατο. Είμαστε πλασμένοι για τη ζωή», επισήμανε.

Ακολούθησε η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της ενορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου