ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για κυκλικό κόμβο στα «Αστέρια»

διαγωνισμός-για-κυκλικό-κόμβο-στα-ασ-774783

Διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς προκήρυξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων. Το έργο είχε προαναγγείλει πριν από έναν περίπου μήνα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, με αφορμή την ολοκλήρωση της μελέτης του, αλλά και τη δέσμευση πίστωσης για τις εργασίες που προϋπολογίζονται στο ποσό των 440.000 ευρώ.

Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο αποτελούσε αίτημα από την πρώτη χρονιά που τέθηκε σε λειτουργία ο περιφερειακός. Στη μελέτη του περιφερειακού δεν προβλεπόταν κυκλικός κόμβος.

Στο σημείο όπου διασταυρώνεται η κίνηση από την παραλιακή από Βόλο προς Αγριά και από το τούνελ της Γορίτσας για όσους επιλέγουν τον περιφερειακό, τα μποτιλιαρίσματα των οχημάτων μπορεί να σχηματίσουν ακόμη και «ουρές» χιλιομέτρων ιδίως τις Κυριακές και αργίες των καλοκαιρινών μηνών.

Το μέτρο που έθεσε σε εφαρμογή η Τροχαία με την μονοδρόμηση του περιφερειακού, διευθετεί κάπως το πρόβλημα, αλλά και πάλι η αυξημένη κίνηση δημιουργεί μποτιλιαρίσματα.

Με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο σημείο, αναμένεται να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που έγινε ιδιαίτερα αισθητό και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, που πέρασε.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών ξεκίνησε και ισχύει έως την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ανακήρυξη του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του κόμβου. Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι δέκα μήνες, κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν υπάρξουν εμπλοκές το έργο θα παραδοθεί μέσα στο επόμενο καλοκαίρι.

Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr.

«Ουρές» ταλαιπωρίας στον κάτω κλάδο

Παρά τα μέτρα και την αυξημένη παρουσία της Τροχαίας, οι «ουρές» ταλαιπωρίας δεν αποφεύχθηκαν ούτε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο στον κάτω κλάδο του Πηλίου από Βόλο προς Αγριά και Τσαγκαράδα.

Η σήραγγα της Γορίτσας παρέμεινε κλειστή για όσους κινούνταν από Βόλο προς τα παράλια του Παγασητικού, οι φωτεινοί σηματοδότες έδιναν συνεχή ροή τόσο στο ύψος της Αγριάς (ΕΨΑ) όσο και στα Πλατανίδια, κλιμάκια της Τροχαίας διευκόλυναν την κυκλοφορία και πάλι όμως δεν έλειψε η ταλαιπωρία.

Η ροή της κυκλοφορίας «άνοιγε» μετά το Μαλάκι, δοκιμάζοντας τις αντοχές όσων εξέδραμαν στα παράλια μέσω του κάτω κλάδου.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο του νομού. Πάντως τόσο η έξοδος όσο και η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου κύλησε αναίμακτα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου