ΤΟΠΙΚΑ

Εκπνέει η προθεσμία για τις 620 θέσεις στη Μαγνησία

εκπνέει-η-προθεσμία-για-τις-620-θέσεις-στ-775616

Τελευταίες ημέρες αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας Τελευταίες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για την κάλυψη των 620 θέσεων κοινωφελούς εργασίας που ανοίγουν στη Μαγνησία.

Πρόκειται για θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η μερίδα του «λέοντος» των προσλήψεων κατανέμεται στον Δήμο Βόλου με 340 θέσεις, ακολουθούν ο Δήμος Αλμυρού με 70, οι Δήμοι Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου με 50, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με 30, ο Δήμος Σκιάθου και ο Δήμος Σκοπέλου με 30 και ο Δήμος Αλοννήσου με 20 θέσεις.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι θα είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ωφελούμενοι άνεργοι που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μία από τις 30.333 θέσεις εργασίας, απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.

Τα κριτήρια μοριοδότησης

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω, ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, ηλικία, αριθμός ανήλικων τέκνων, αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εντοπιότητα και δικαιούχοι ΚΕΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου