ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικά οικόπεδα μετατρέπονται σε άτυπες χωματερές

δημοτικά-οικόπεδα-μετατρέπονται-σε-ά-775625

Κάτοικοι πετούν ό,τι άχρηστο – Στη Νέα Αγχίαλο καθαρίστηκε και περιφράχτηκε ένα ακόμη οικόπεδο

Σε άτυπες χωματερές μετατρέπονται δημοτικά οικόπεδα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου. Κάτοικοι χρησιμοποιούν τα αναξιοποίητα οικόπεδα ως χώρους εναπόθεσης μπάζων, κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που προκαλούν για την περιοχή στην οποία κατοικούν κι οι ίδιοι. Πρόσφατα, ο Δήμος Βόλου καθάρισε και περιέφραξε ένα ακόμη οικόπεδο που είχε μετατραπεί σε άτυπη χωματερή στη θέση «Αλώνια» Ν. Αγχιάλου.

Σημειώνεται ότι βάσει του κανονισμού καθαριότητας τα μπάζα εναποτίθενται σε δύο αδειοδοτημένα για την ανακύκλωση τέτοιων υλικών λατομεία στην Α’ και στη Β΄ΒΙ.ΠΕ., τα κλαδιά πρέπει να οδηγούνται από τους ίδιους τους δημότες στον ΧΥΤΑ, ενώ ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές θα πρέπει επίσης να μεταφέρονται από τους ίδιους τους δημότες στην Υπηρεσία Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο (Χατζηπέτρου 6) όπου υπάρχει μονάδα ανακύκλωσης. Ωστόσο φαίνεται ότι η εύκολη λύση είναι η απόρριψη σε ελεύθερους χώρους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιώργο Πράττο, πέρυσι έκλεισε μία «πληγή» στον χώρο πάνω από το Γυμνάσιο της Ν. Αγχιάλου. Επιτήδειοι όμως δεν πτοήθηκαν και μετέτρεψαν σε… χωματερή, άλλο δημοτικό οικόπεδο στη θέση «Αλώνια».

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με έγγραφό της ζήτησε τον καθαρισμό του οικοπέδου υποστηρίζοντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι εργασίες καθαρισμού και περίφραξης του οικοπέδου προκειμένου να μην καταντήσει εκ νέου χωματερή έγιναν με απευθείας ανάθεση λόγω αυξημένων αναγκών για τον καθαρισμό εστιών και στο κέντρο του Δήμου και κόστισαν 2.480 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου