ΤΟΠΙΚΑ

Στις «ράγες» γαλλικού καναλιού ο «Μουντζούρης»

στις-ράγες-γαλλικού-καναλιού-ο-μου-776671

Διεθνές ενδιαφέρον εκδηλώνεται για το τρενάκι του Πηλίου, το οποίο θα «ταξιδέψει» μέχρι τη Γαλλία μέσω του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο γνωστό κανάλι TV5. Το τρενάκι του Πηλίου, που έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 6.000 επιβάτες από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος Ιουλίου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο, από Ευρώπη, μέχρι Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ραγδαία αύξηση της κίνησης στο τρενάκι στην διάρκεια της φετινής χρονιάς, συνδέεται άμεσα με την ευρεία προβολή στο εξωτερικό και τα τηλεοπτικά αφιερώματα που προβάλλονται σε ξένα κανάλια μεγάλης εμβέλειας.

Όπως εκτιμάται, το τηλεοπτικό «ταξίδι» για το τρενάκι του Πηλίου στη Γαλλία, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.

Στο μεταξύ, τα γυρίσματα για το κανάλι TV5 πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του προηγούμενου μήνα από τηλεοπτικό συνεργείο, που αποτύπωσε με κάμερα και drone τη διαδρομή του τρένου του Πηλίου στις «ράγες» του μύθου και της ιστορίας. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Πράπα, υπεύθυνη για το τρενάκι του Πηλίου, θα συμπεριληφθεί σε ντοκιμαντέρ με θέμα τον τουρισμό στην Ελλάδα και το οπτικό υλικό θα προβληθεί την επόμενη χρονιά.

Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον αποδίδεται σε μεγάλο ποσοστό στις πρωτοβουλίες προβολής του τρένου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με φόντο το τρενάκι, τις εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών, την προώθηση που γίνεται μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και των ξενοδόχων, των επαγγελματιών του τουρισμού γενικότερα.

Παράλληλα η κ. Πράπα αναφέρει ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να εξασφαλίζουν διαδικτυακά τα εισιτήριά τους, μέσω του site trainose.gr , ενώ υπενθυμίζει ότι έχει καταργηθεί, πλέον, το γραφείο πόλεως και έχει μεταφερθεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421039273.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου