ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καθορίστηκαν σε σύσκεψη οι παρεμβάσεις σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς

καθορίστηκαν-σε-σύσκεψη-οι-παρεμβάσε-776683

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Παλληκάρης επισήμανε ότι με έγγραφό της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τόνισε τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου που βρίσκεται η περιοχή, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι θα τεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτες ανάγκες και συνέπειες από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Επίσης θα ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας τους και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Προτεραιότητα δίνεται, εξάλλου, στον δεκάλογο της προστασίας του πολίτη κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να δημοσιευθεί ξανά στην ιστοσελίδα του Δήμου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από εντολή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την εξασφάλιση της μέγιστης ετοιμότητας για τον άμεσο έλεγχο και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στην εφαρμογή των μέτρων.

Τέλος, τονίστηκε ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου παρακολουθεί τις εξελίξεις των φαινομένων προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεσα η ενημέρωση και η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Δημήτρης Παλληκάρης, οι αντιδήμαρχοι, Σταύρος Χατζής και Βαγγέλης Γιαννακός, ο δ/τής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, Στέφανος Καρκάλης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου, Γεώργιος Βλόντζος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Βελεστίνου, Κωνσταντίνος Τσίκας, ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, Λεωνίδας Λάβδας και ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΡΦ Απόστολος Βασιλόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου