ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεβαν χρυσαφικά από ηλικιωμένους

εκλεβαν-χρυσαφικά-από-ηλικιωμένους-776695

Προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ και με το πρόσχημα ελέγχου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ξάφριζαν χρυσαφικά και χρήματα από ηλικιωμένους.

Έξι κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στη Λάρισα και τον Βόλο εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσε ότι σχημάτισε δικογραφία κατά τριών ατόμων για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών Ρομά από την Ημαθία, δυο ανδρών ηλικίας 40 και 56 ετών και μίας γυναίκας ηλικίας 54 ετών.

Οι πέντε κλοπές σημειώθηκαν στη Λάρισα και η μία στον Βόλο. Στον Βόλο οι δράστες επισκέφτηκαν 75χρονη μεσημεριανή ώρα και προσποιούμενοι ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ τής ζήτησαν να μαζέψει χρυσαφικά και κοσμήματα σε ασφαλή χώρο και να κλείσει το γενικό διακόπτη προκειμένου να μη γίνει έκρηξη.

Οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ υποτίθεται ότι θα προχωρούσαν σε ηλεκτρολογικές εργασίες για επιδιόρθωση βλάβης, όμως όταν η γυναίκα έκλεισε τον γενικό και βγήκε στην αυλή για να συνεννοηθεί μαζί τους, εκείνοι είχαν ήδη αρπάξει όλα τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματα και είχαν τραπεί σε φυγή.

Η κλοπή σημειώθηκε μέσα Ιουλίου το ίδιο χρονικό διάστημα και με τις υπόλοιπες κλοπές στη Λάρισα. Οι αναφορές στην Αστυνομία κινητοποίησαν τους αστυνομικούς των δυο Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας, της Λάρισας και του Βόλου.

Στον Βόλο οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ποιο ήταν το ύποπτο αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι δράστες έχοντας στην κατοχή τους οτπικοακουστικό υλικό. Στη Λάρισα, αντίστοιχα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αποτύπωμα. Η πρόοδος της αστυνομικής έρευνας ήταν θέμα χρόνου να εξελιχθεί ραγδαία.

Χθες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε την εξιχνίαση των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών στις οποίες προέβη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο Ρομά, μετέβαιναν σε οικίες ηλικιωμένων ατόμων με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 54χρονης, όπου ο 40χρονος εισέρχονταν σ’ αυτές προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ερευνούσε τους χώρους και αφαιρούσε χρήματα και χρυσαφικά, ενώ ο 56χρονος παρέμενε στο όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες από τα μέσα Ιουλίου του 2018, διέπραξαν έξι περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, στη Λάρισα και το Βόλο, από τις οποίες αποκόμισαν 1.755 ευρώ και κοσμήματα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπής.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν καλέσει οι ίδιοι.

Επισημαίνεται ότι χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας : www.hellenicpolice.gr – Οδηγός του Πολίτη/ Χρήσιμες Συμβουλές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου