ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους 147 πρόσφυγες στον «Μόζα» ο «Εσταυρωμένος»

κοντά-στους-147-πρόσφυγες-στον-μόζα-ο-776702

Επίσκεψη στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της δομής «Μόζα» πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη 7 Αυγούστου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος». Ο π. Θεόδωρος και ο Λάμπρος Γιωτόπουλος συμμετείχαν, παράλληλα, σε σύσκεψη των συνεργαζομένων φορέων για την καλή λειτουργία της δομής.

Ο στρατιωτικός συντονιστής του χώρου φιλοξενίας – και οι άλλοι παράγοντες – ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της τοπικής Εκκλησίας και του Συλλόγου για τα προβλήματα και τις ανάγκες των 147 προσφύγων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 74 ανήλικα παιδιά και οι υπόλοιποι είναι ενήλικες.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας και του «Εσταυρωμένου» κινητοποίησαν άμεσα τους εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, παράρτημα του «Εσταυρωμένου», και την επόμενη ημέρα παραδόθηκαν στους υπευθύνους του κέντρου φιλοξενίας τα εξής είδη: 104 χαρτοκιβώτια με γυναικεία, βρεφικά και παιδικά ενδύματα, 30 κουβέρτες – παπλώματα και 2 βρεφικές καλαθούνες.

Στο μεταξύ, υπάρχει άμεση ανάγκη από παυσίπονα (σιρόπια) βρεφικά και παιδικά, σκόνη γάλακτος και γάλα εβαπορέ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου