ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Διαλετάρας

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-απόστολος-διαλετάρα-776779

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην Εκπαίδευση, Απόστολος Διαλετάρας.

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός υπέστη εγκεφαλικό στις 4 Μαΐου και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου μέχρι και το τέλος του περασμένου Μαΐου.

Ακολούθως, νοσηλεύτηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δεκαήμερη νοσηλεία.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη τόσο στον τόπο καταγωγής του την Αργαλαστή, όσο και σε ολόκληρο τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Ο Απόστολος Διαλετάρας πρωτοδιορίστηκε στην Αργιθέα Καρδίτσας και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Προμύρι, την Αργαλαστή, τη Νέα Ιωνία, τον Βόλο. Ανέλαβε και παρέμεινε στο «τιμόνι» της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επί σειρά ετών.

Ήταν γνωστός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στην Εκπαίδευση, άνθρωπος μειλίχιος και συγκαταβατικός. Επί σειρά ετών εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Αργαλαστής με τις προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν παντρεμένος με τη Σπυριδούλα Διαλετάρα συνταξιούχο νηπιαγωγό και από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά, τον Νικόλαο και τη Βιολέτα.

Μετάλλιο στη μνήμη του

Η κόρη του Βιολέτα είναι διακεκριμένη αθλήτρια και ενημερώθηκε για την απώλεια του 73χρονου πατέρα της ενώ βρισκόταν σε αγώνες τριάθλου στη Νορβηγία.

Η γνωστή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής είναι η μόνη μέχρι σήμερα Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει στο επίμαχο τρίαθλο. Συντετριμμένη μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατό του πατέρα της, αφιέρωσε την επιτυχία της στη μνήμη του.

Η κηδεία του 73χρονου θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 5 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου