ΤΟΠΙΚΑ

«Να δοθεί η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα»

να-δοθεί-η-καλύτερη-λύση-για-τα-αδέσπο-777039

Την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των αδέσποτων ζητά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με βασικό αίτημα η σχετική νομοθεσία να εναρμονιστεί πλήρως με την αντίστοιχη οποιασδήποτε σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν αθλητές και μέλη του συλλόγου από αδέσποτα σκυλιά, τονίζουν ότι «όλοι επιθυμούμε να δοθεί η καλύτερη λύση, που θα είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ίδια τα αδέσποτα, που με την υπάρχουσα νομοθεσία ζουν και κινδυνεύουν στους δρόμους σε απαράδεκτες συνθήκες».

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η εγκατάλειψη ζώων από ασυνείδητους και ο πολλαπλασιασμός τους, «έχει οδηγήσει στο να κυκλοφορούν αδέσποτα ακόμη και ζώα όπως πχ. πίτμπουλ που από τη ράτσα τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, και μπορούν να είναι ήμερα μόνο αν δέχονται ειδική εκπαίδευση, και μάλιστα από μικρά».

Ανατρέχοντας στα πρόσφατα περιστατικά επίθεσης από αδέσποτα, υπογραμμίζουν ότι «λίγες μέρες πριν αθλητής του συλλόγου μας δέχθηκε επίθεση από αγέλη κατά τη διάρκεια προπόνησης σε κεντρικό παραθαλάσσιο μέρος (Πευκάκια). Ακολούθησε μερικές ημέρες μετά νέα επίθεση σε αθλήτρια του συλλόγου μας η οποία φέρει αρκετά τραύματα, ενώ γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στη παρέμβαση περαστικών. Την επόμενη ημέρα ο σύζυγος της αθλήτριας βρέθηκε στο σημείο θέλοντας να δει πού διαδραματίστηκε το περιστατικό και έγινε και ο ίδιος θύμα επίθεσης από την αγέλη, ενώ και άλλοι πολίτες έχουν καταγγείλει ανάλογες επιθέσεις» σημειώνουν οι δρομείς υγείας.

Στο μεταξύ, εκδηλώνεται έντονος προβληματισμός και επισημαίνεται πως «αν μια τέτοια επίθεση από αγέλη γίνει κάποια στιγμή σε παιδί, μπορεί υπάρξουν οι πλέον χειρότερες καταστάσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο περιορισμός του επιθετικού σκύλου δεν συνιστά λύση του προβλήματος, ενώ όπως τονίζεται «ζητάμε το εξής απλούστατο και κοινά αποδεκτό, τον πλήρη εναρμονισμό της νομοθεσίας της χώρας μας για τα αδέσποτα, με την αντίστοιχη νομοθεσία οποιασδήποτε σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, που δεν έχει ούτε ένα αδέσποτο στους δρόμους, αλλά φροντίζει διαφορετικά τα παρατημένα ζώα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου