ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο για ενδοοικογενειακή βία

στο-εδώλιο-για-ενδοοικογενειακή-βία-777041

Έπιασε την αδερφή του από τον λαιμό και έσπρωξε τη μητέρα του που πήγε να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Στον 34χρονο Βολιώτη «νταή» επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή τριετίας από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου οδηγήθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά συρροή και για εξύβριση διά λόγου κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου προχθές στις 7 το απόγευμα μετά από κλήση της οικογένειας για βοήθεια.

Ο 34χρονος φερόταν να έχει προκαλέσει σωματικές βλάβες και στην αδερφή και στη μητέρα του υπό την επήρεια μέθης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης παραπέμφθηκε για να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η αδερφή του κατηγορουμένου και η μητέρα του περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια στο Δικαστήριο τι συνέβη.

Η μία παθούσα είπε ότι ο αδερφός της την έπιασε από τα μαλλιά επειδή τον ρώτησε τι συνέβη και την εξύβριζε. Τα γεγονότα στη συνέχεια ήταν ραγδαία.

«Αρχικώς με έπιασε από τα μαλλιά και στη συνέχεια από το λαιμό και η μητέρα μου μπήκε στη μέση για να μας χωρίσει. Εκείνος έσπρωξε τη μητέρα μου δυνατά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον καναπέ με τα πλευρά της και να τραυματιστεί», ανέφερε η αδερφή.

Η δεύτερη παθούσα, η μητέρα, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω γιατί μάλωσαν. Άκουσα φασαρία και μπήκα μέσα στο σπίτι να δω τι συμβαίνει. Δεν ξέρω πραγματικά τι συνέβη. Ο γιος μου είναι επιθετικός αλλά όχι πάντοτε. Καταναλώνει αλκοόλ», είπε η ίδια.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε όλες τις πράξεις με τις οποίες βαρύνεται στο Δικαστήριο. Ισχυρίστηκε ότι επειδή η μητέρα του και η αδερφή του θέλουν να τον διώξουν από το σπίτι, αγανάκτησε. Είπε ότι πριν σημειωθεί το επεισόδιο ετοιμαζόταν να μαζέψει τα πράγματά του και δήλωσε ότι θα φύγει από το σπίτι του και θα φιλοξενηθεί προσωρινά από φίλο.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε. Επειδή ο 34χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη με παρόμοια πράξη, το Αυτόφωρο του αναγνώρισε τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και άσκησης έφεσης.

«Θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας», είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου