ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου στην Πυροσβεστική

επίσκεψη-αλ-μεϊκόπουλου-στην-πυροσβε-777633

Το νέο πλαίσιο οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα λειτουργήσει άμεσα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χ. Πόζογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του βουλευτή στην Υπηρεσία.

Όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Μεϊκόπουλου, στη συζήτηση που έγινε παρουσία και του υποδιοικητή κ. Β. Λιακόπουλου αναλύθηκαν διεξοδικά διάφορα θέματα, προκειμένου ο βουλευτής να έχει πληρέστερη εικόνα, σχετικά με την συνολική κατάσταση της πυροπροστασίας στη Μαγνησία, τα προβλήματα, τις ανάγκες που υπάρχουν, τα κενά, και δυνατότητες παρεμβάσεων που θα βοηθούσαν στο συντονισμό και τη διευκόλυνση του έργου της Υπηρεσίας και στην, κατά το καλύτερο δυνατό, αύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητάς της.

Αναφορά έγινε στην ιδιαίτερη και δύσκολη γεωγραφία του νομού καθιστώντας τον έτσι μέσα στους επικίνδυνους από πλευράς κατηγοριοποίησης στην Ελλάδα. Αναλύθηκαν επίσης η υπάρχουσα κατάσταση σε προσωπικό, υλικό, όπως και οι ενέργειες που γίνονται με την εκδήλωση ενός φαινόμενου, προκειμένου να συναφθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που πιθανόν δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Έγινε επίσης μνεία στην ανάγκη ενδυνάμωσης της Υπηρεσίας σε μέσα και προσωπικό ενώ όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τον κ. Μεϊκόπουλο «δεν πέρασαν απαρατήρητες η ακαταλληλότητα του κτιρίου και η ανάγκη οργανικής αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου».

Ακόμη, ο κ. Πόζογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύτιμη και ουσιαστικότατη προσφορά των ομάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται, αλλά και στην αγαστή συνεργασία των Δήμων, του Λιμενικού και άλλων Υπηρεσιών στη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής. Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχάρη θερμά τον διοικητή, το προσωπικό και τους εθελοντές για την προσφορά τους και ειδικότερα για την έγκαιρη επέμβασή τους στην πρόσφατη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στη Σκόπελο.

Για το ίδιο θέμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μεϊκόπουλος, θα έχει άμεσα συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου