ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα τρία τμήματα προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας

τριάντα-τρία-τμήματα-προσανατολισμο-777792

Την έγκριση λειτουργίας τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος2018-2019 ενέκρινε προχθές το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, εγκρίθηκαν τα 33 από τα 34 τμήματα για τα οποία υπήρχαν σχετικά αιτήματα, με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να ζητά επανεξέταση του θέματος, για το 34ο τμήμα που δεν εγκρίθηκε.

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου – Παγκύπριο ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής για 17 μαθητές.

Στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 18 μαθητές.

Στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με και 19 μαθητές.

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 14 μαθητές.

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου ένα τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών με 18 μαθητές.

Στο 7ο ΓΕΛ Βόλου ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 19 μαθητές.

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 19 μαθητές, ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 16 μαθητές και ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 15 μαθητές.

Στο Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου εγκρίθηκαν ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 2 μαθητές, ένα τμήμα Θετικών Σπουδών με έναν μαθητή, ένα τμήμα Θετικών Σπουδών για 8 μαθητές και ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής για έναν μαθητή.

Στο 1ο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών για 10 μαθητές, ένα τμήμα Θετικών Σπουδών με 12 μαθητές, και ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 6 μαθητές.

Στο ΓΕΛ Βελεστίνου ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 12 μαθητές και ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 13 μαθητές.

Στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου με λυκειακές τάξεις ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 12 μαθητές.

Στο ΓΕΛ Αργαλαστής ένα τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών για έξι μαθητές.

Στο ΓΕΛ Ζαγοράς ένα τμήμα Θετικών Σπουδών για 4 μαθητές και ένα τμήμα Θεωρητικών Σπουδών για 5 μαθητές.

Στο ΓΕΛ Καναλίων πέντε τμήματα εκ των οποίων ένα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 6 μαθητές, ένα Θετικών Σπουδών με 5 μαθητές, ένα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 4 μαθητές, ένα Θετικών Σπουδών με 3 μαθητές και ένα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 3 μαθητές,

Στο ΓΕΛ Τσαγκαράδας εγκρίθηκαν πέντε επίσης τμήματα, εκ των οποίων ένα Ανθρωπιστικών Σπουδών με 5 μαθητές, ένα Θετικών Σπουδών με 2 μαθητές, ένα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με 4 μαθητές, ένα Ανθρωπιστικών Σπουδών 6 μαθητές, ένα Θετικών Σπουδών 2 μαθητές και ένα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 4 μαθητές.

Στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Σούρπης ένα τμήμα Σπουδών Οικονομίας Πληροφορικής με 4 μαθητές.

Τα παραπάνω τμήματα είναι πολύ σημαντικά, λόγω του ότου αποτελούν επιλογές των μαθητών σε σχέση με το μέλλον τους, πριν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς τα μαθήματα που διδάσκονται, επιλέγονται με βάση την σχολή στην οποία επιθυμεί να εισαχθεί ο κάθε μαθητής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου