ΤΟΠΙΚΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για την επιταγή ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

στη-δικαιοσύνη-προσφεύγει-η-δευαμβ-γι-777811

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ και ο Δήμος Βόλου, κατά της ΕΡΓΗΛ και εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς, διεκδικώντας ουσιαστικά να μην κατοχυρωθεί υπέρ της ΕΡΓΗΛ το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ, που της παραδόθηκε με επιταγή, από δεσμευμένο λογαριασμό της επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του Βόλου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εξαπολύοντας μύδρους κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλου η Τράπεζα παρενέβη τη νομοθεσία για αυτό και όπως είπε «είναι έκθετη νομικά και ηθικά». Παρατήρησε μάλιστα, ότι σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη Τράπεζα, όλες οι υπόλοιπες δεν προέβησαν σε ανάλογη κίνηση και μάλιστα ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, αν και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο το επόμενο διάστημα.

«Κατά την εκτίμησή μας είναι ποινικά τα αδικήματα της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΡΓΗΛ σε βαθμό κακουργήματος» είπε ο δήμαρχος Βόλου και ανακοίνωσε ότι σε προσωπικό επίπεδο ο ίδιος, οι συνεργάτες του και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, θα διακόψουν κάθε συνεργασία με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Προέτρεψε επίσης το ίδιο να κάνουν και οι πολίτες.

Από τα πυρά του κ. Μπέου δεν ξέφυγε ούτε η δικαιοσύνη, με το δήμαρχο Βόλου να επικρίνει τους δικαστές που χειρίστηκαν μέχρι σήμερα την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, διότι όπως είπε,«δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης που «ακουμπά» το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία». Σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία τα ανταποδοτικά τέλη όπως και η μισθοδοσία του προσωπικού, είναι διασφαλισμένα από το Σύνταγμα και το Νόμο.

Ο κ. Μπέος επίσης ανέλαβε τη δέσμευση, ότι η πόλη του Βόλου δεν πρόκειται να μείνει χωρίς νερό και Βιολογικό Καθαρισμό, παρά τα προβλήματα δυσλειτουργίας που προκαλεί στη ΔΕΥΑΜΒ, η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Ανακοίνωσε τέλος, ότι στις 24 Αυγούστου θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα της ειδικής εκκαθάρισης. Τρεις μέρες αργότερα, στις 27 Αυγούστου το ίδιο θέμα θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου