ΤΟΠΙΚΑ

Δύο τραυματισμοί από τροχαία σε Βόλο & Αλόννησο

δύο-τραυματισμοί-από-τροχαία-σε-βόλο-777813

Δύο διακομιδές ισάριθμων τραυματιών σ’ ένα 24ωρο στον Βόλο και την Αλόννησο.

Χθες τα ξημερώματα 53χρονος Ιταλός διακομιζόταν στον Βόλο από την Αλόννησο με το επιβατηγό τουριστικό σκάφος «Άξιον Εστί» μετά από τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος τραυματίστηκε στα πλευρά προχθές στις 7.30 το απόγευμα. Ενώ οδηγούσε δίκυκλο με κατεύθυνση από το Πατητήρι προς τα Καλαμάκια στο ύψος της Στενής Βάλας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από το λιμάνι και τον μετέφερε στο Αχιλλοπούλειο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ, σοβαρά τραυματίστηκε χθες γύρω στις 8.25 το πρωί στη λεωφόρο Καζανάκι μία ημεδαπή ηλικίας 50 ετών μετά από τροχαίο ατύχημα με μηχανάκι που σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Η τραυματίας διακομίστηκε επίσης στο Αχιλλοπούλειο και εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου λαμβάνει καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Μηνιαίος απολογισμός τροχαίων

Τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, τέσσερα σοβαρά τροχαία και εννέα ελαφριά καταγράφει ο απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, η Θεσσαλία θρήνησε τέσσερα άτομα μετά από τροχαία δυστυχήματα, έναντι πέντε το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι παθόντες από τροχαία ήταν συνολικά δεκατρία άτομα από δεκαπέντε στο συγκρινόμενο διάστημα.

Από τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών καταγράφηκαν συνολικά 23 παθόντες (έναντι 25 το 2017).

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιούλιο 2018 πραγματοποιήθηκαν (86.359) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (7.705) παραβάσεις. Ρεκόρ παραβάσεων κατέγραψε για άλλη μία φορά η υπερβολική ταχύτητα (2.147), η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας (255) και η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (188 παραβάσεις).

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου