ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα 5,5 εκ. στον Δήμο Σκοπέλου

εργα-55-εκ-στον-δήμο-σκοπέλου-777816

Εργα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ ύδρευσης και αποχέτευσης θα υλοποιηθούν στη Σκόπελο, από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Σκοπέλου θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αντικατάστασης του δικτύου αμιαντοσωλήνων οικισμού Νέου Κλήματος, προϋπολογισμού 1.215.000 ευρώ, καθώς επίσης το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων» στο τοπικό διαμέρισμα Γλώσσας Σκοπέλου, προϋπολογισμού 4.245.500 ευρώ.

Την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» 25 νέων έργων, πλήρως χρηματοδοτούμενων, στο πλαίσιο των προσκλήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 121.806.914,57 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Μεταξύ των έργων που θα υλοποιηθούν, με την παραπάνω απόφαση, εντάσσονται οι δύο βασικές παρεμβάσεις στο Νέο Κλήμα και την Γλώσσα Σκοπέλου.

Ο «ΦιλόΔημος», αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει εξασφαλίσει συνολικά 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εντός του 2018, με 200 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία, όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες Προσκλήσεις που υπέγραψαν ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανταπόκριση των Δήμων και των ΔΕΥΑ στο πρόγραμμα, αποτυπώνει το μέγεθος των αναγκών αφενός σε έργα βελτίωσης των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων, αλλά και σε έργα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης. Η επίδραση αυτών των έργων στις τοπικές κοινωνίες προβλέπεται ιδιαίτερα θετική, καθώς στοχεύουν στο να εξασφαλίσουν επαρκή και ποιοτική ύδρευση σε χιλιάδες ανθρώπους, να μειώσουν κόστη για τους πολίτες και τους Δήμους, αλλά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων, αλλά και των υγρών αποβλήτων οικισμών και ευρύτερων περιοχών εντός των Δήμων που θα υλοποιηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου