ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Αγοραστός: Ορισμένοι προσπαθούν να φρενάρουν το έργο μας

κων-αγοραστός-ορισμένοι-προσπαθούν-ν-777911

«Βιομηχανία» ενστάσεων με στόχο να καθυστερήσει η ολοκλήρωση έργων και παρεμβάσεων στη Μαγνησία που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατήγγειλε σήμερα από τον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, στο περιθώριο της υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή νέας γέφυρας στο Πλατανόρεμα Αλμυρού και την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Αργιλοχωρίου-Ανθότοπου.

«Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε έργα ουσίας. Να ξέρουν ότι έχουμε αντιληφθεί τι κάνουν και αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο» διαμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Αγοραστός, υπαινισσόμενος ότι ενδεχομένως να κρύβονται πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες πίσω από αυτές τις ενέργειες, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα έργα τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, γίνεται προσπάθεια να μπλοκαριστούν άνευ λόγου και αιτίας, αφορούν σε τεχνικές παρεμβάσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και στον καθαρισμό των ρεμάτων.

«Είμαι πολύ αυστηρός στην κρίση μου διότι βλέπω, ότι προσπαθούν ορισμένοι με τις ενστάσεις να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Επιδιώκουν να μην είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το Χιονοδρομικό, για το οποίο έχουμε την ευθύνη. Εμείς παρεμβαίνουμε διότι θέλουμε να συνδράμουμε τον Ορειβατικό και τους αθλητές. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε προσκόμματα και ενστάσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας τη σκέψη του ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν είναι δάκτυλος προεκλογικός ή επιχειρηματικός. Εμείς όμως δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς». Ακολούθως, αναφέρθηκε επίσης στο έργο του καθαρισμού των ρεμάτων, λέγοντας πως υπάρχουν καθυστερήσεις εκ μέρους της Πολιτείας και των αρμοδίων υπουργείων. «Το έργο καθυστερεί πέντε μήνες. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κινδυνέψουν άνθρωποι σε περίπτωση πλημμυρών» προειδοποίησε ο κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης προανήγγειλε ότι το Φθινόπωρο η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου έργου για την οριοθέτηση και τον καθαρισμό των ρεμάτων για αυτό και θα διεκδικήσει κονδύλια ύψους 90 εκατ. ευρώ από τα αρμόδια υπουργεία.

Βολές κατά Σπίρτζη για Περιφερειακό

Ο κ. Αγοραστός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και κατά του ΥΠΟΜΕΔΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υποδομών είναι για γέλια και για κλάματα».

Η επικριτική αναφορά του έχει να κάνει με τη μελέτη για το κομμάτι από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης, το οποίο όπως τόνισε ανέλαβε εδώ και 8 χρόνια να συντάξει το ΥΠΟΜΕΔΙ, δεν έχει προχωρήσει τίποτα, ενώ την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει δεσμευμένα κονδύλια από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το συγκεκριμένο έργο.

«Εμείς έχουμε εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, κρατάμε τα χρήματα, δεν έχουν απορροφηθεί φυσικά και στο τέλος να δείτε που θα μας κατηγορήσουν κιόλας ότι δεν έχουμε απορροφητικότητα» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «δεν είναι δυνατόν μία χώρα που θέλει να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση να βιώνει τέτοιες τραγικές καταστάσεις».

Οι αιχμές κατά του ΥΠΟΜΕΔΙ, συνεχίστηκαν αναφορικά με τον Περιφερειακό και για το κομμάτι που αφορά στην παράκαμψη της Αγριάς.

«Οπου έχει την ευθύνη η Περιφέρεια μπαίνει μπροστά και φτιάχνει καλούς δρόμους. Τον Περιφερειακό δρόμο τον έχει υπ΄ ευθύνη του το Υπουργείο . Οι υπηρεσίες του στη Θεσσαλία έχουν περισσότερο προσωπικό από όσο έχουν όλες οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των τεσσάρων νομών, όμως το έργο δυστυχώς ακόμη καρκινοβατεί, αφού δεν έχουν προχωρήσει στην ολοκλήρωση και της μελέτης και της άλλης παράκαμψης» παρατήρησε με δηκτικό ύφος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ζητώντας από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου